Týmto spôsobom aj najodolnejšie škvrny zmiznú z vašej parapety bez stopy!

Široké plastové okná musia častokrát čeliť novým výzvam. Problémom je, že sú biele a aj napriek ich novosti sa z nich po čase vytráca pôvodný vzhľad.

Ukážeme vám, ako si vyčistiť plastový okenný parapet od škvŕn z kvetináčov, plesní a iných nečistôt.

1.Bežné nečistoty môžete odstrániť vlhkými čistiacimi obrúskami, ktoré sú určené napríklad na vyčistenie chladničky alebo mikrovlnnej rúry.

2.Škvŕn sa zbavíte aj s jódom alebo klasickým čistiacim prostriedkom na okná.

3.V prípade, že škvrna sa aj napriek tomu nevzdáva, pripravte si „kašu“ z bieliaceho pracieho prášku a vody. Naneste na špinu a nechajte pôsobiť 15 minút.

пластиковое окно с подоконноком  

4.Vytvorte si hubku 2 v 1, ktorá je vhodná nie len na čistenie okennej parapety. Jednoducho si zabaľte mydlo do nepotrebnej nylonovej ponožky.

5.Zhrdzavený povrch odstránite neriedeným octom. Nezabudnite však použiť gumené rukavice, pretože kyselina vašu pokožku nešetrí.

6.Na prebudenie povrchu, ktorý stratil svoju belosť pomáha chlórové bielidlo. Aplikujte ho pomocou hubky a následne zmyte. Nezabudnite mať pri tom otvorené okná, aby ste mali prívod čerstvého vzduchu.

как отмыть подоконник

7.Jedlá sóda sa stala overeným trikom pri boji s čiernou plesňou. Zmiešajte sódu s vodou a so špongiou aplikujte na potrebné miesta. Po 30 minútach pretrite povrch čistou špongiou a opláchnite vodou.

8. V prípade, že už neviete, ako inak tomu pomôcť, máme skvelé riešenie! Na trhu existuje obrovské množstvo samolepiacich fólií rôznych farieb či vzorov. Môžete ostat pri obyčajnej bielej alebo si parapety vhodne doladiť k vášmu interiéru. Výhodou je aj to, že si ich môžete kedykoľvek zmeniť a zútulniť tak teplo domova.

Určite aj vaši priatelia budu prekvapení, ako sa vám podarilo získať nové parapety bez toho, aby ste ich museli vymeniť!

полимерная пленка для оклейки подоконника

zdroj: takprosto.cc

Chod hore