Táto polievka na gruzínsky spôsob je hustej konzistencie a častokrát vyrobená z hydinového alebo jahňacieho mäsa. Niekedy sa zahusťuje pomocou múky a vždy sa do nej pridávajú vajíčka, predovšetkým žĺtka s octom, aby sa vajíčka nestočili. Ocot sa môže nahradiť aj šťavou z citróna alebo granátového jablka.
Potrebujete
- 1 kurča
- 250g cibule
- 100g roztopeného masla
- 5 žĺtkov
- 50ml vinného octu
- Soľ
- Na dochutenie – bobkový list, petržlenová vňať, čierne korenie/paprika, koriander
Postup
- Uvarte si kurací vývar a pol hodiny pred tým, ako bude hotový, pridajte do neho nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a korenie.
- Uvarené kurča vyberte a narežte na kúsky.
- Olúpte a nakrájajte cibuľu, osmažte na masle, pridajte vývar a varte 5 až 10 minút.
- V miske si rozšľahajte žĺtka a zľahka ich za stáleho miešania lejte do vývaru, aby sa žĺtka nestočili dokopy.
- Narezané kuracie mäso vráťte do polievky a priveďte k varu. Pred podávaním ešte posypte nasekaným koriandrom.
Po tomto recepte už nebudete chcieť variť len tradičné polievky! Potešte ňou svoju rodinu a priateľov! Nezabudnite tento chutný recept zdieľať
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?