Tento recept ocenia všetci milovníci sladkého pečenia v krátkom čase. Roláda s jahodovým džemom je veľmi jednoduchá na prípravu, ak poznáte aj pár trikov pri pečení.
Hoci túto maškrtu nájdete aj na pultoch obchodov, dávajte si pozor na dátum spotreby. Pri dlhej dobe skladovania je jasné, že sa v roláde nachádza veľa konzervačných látok. Z tohto dôvodu vám ponúkame dezert, ktorý si pripravíte rýchlo a bezpečne vy sami v teple domova!
Ingrediencie
- 200g polohrubej múky
- 2 vajíčka
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 5-6 polievkových lyžíc jahodového džemu
- 200g bieleho jogurtu
- 180g cukru
- Vanilkový cukor/extrakt podľa chuti
Postup
Preosiatu múku spolu so sódou zmiešajte s jogurtom, vajcami, cukrom a vanilkou. Dobre premiešajte a nalejte na plech vystlaným papierom na pečenie.
й.
Vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 7-10 minút.
Mokrú bavlnenú utierku vyžmýkajte a položte na ňu piškótové cesto vrchnou stranou dole. Rýchlo naneste na cesto jahodový džem a zrolujte do tvaru rolády.
Nechajte ju vychladnúť a vyberte z utierky. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Ako náplň môžete použiť ľubovoľný krém vyrobený z vajec a mlieka alebo kondenzovaného mlieka. Ako vidíte, nie je to žiadna zložitá príprava, takže tento recept si určite pridajte medzi svoje obľúbené.
zdroj:sovkusom.ru