Jedinečný recept pre lenivú gazdinku na prípravu húb, ktorý si zamilujete

Huby sú obľúbeným produktom konzumácie u nás aj v zahraničí. Môžu byť použité ako hlavná zložka jedla alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Tak či onak, jedlu dokážu dodať tú správnu chuť a vôňu.

Obvykle sa pripravujú smažením s cibuľou. My vám ponúkame triky, s ktorými budú huby chutiť ešte lepšie!

Potrebujete

  • 500g šampiňónov
  • 2-3 polievkové lyžice bieleho suchého vína
  • Soľ
  • Olivový olej
  • 2-3 strúčiky cesnaku

Postup

  1. Narežte si šampiňóny.
  2. Na panvicu si dajte trochu olivového oleja.
  3. Dajte do nej prelisovaný cesnak a počkajte 1 minútu, aby stihol dodať oleju vôňu a chuť.
  4. Pridajte huby a smažte ich až kým nechytia hnedú farbu.
  5. Potom nalejte víno, nechajte variť až kým sa nevyparí. Ochuťte soľou a podávajte na stôl.

V prípade, že chcete pripraviť sviatočnejšie jedlo, môžete zvoliť menšie huby, ktoré osmažíte v celku, bez krájania.

thumb1

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore