Máme pre vás úžasný recept na baklažánový šalát, ktorý sa hodí ku všetkému! Hoci je možné, že túto zeleninu neobľubujete, tento šalát si zamilujete, pretože vôbec neucítite, že tam nejaký baklažán je. Ak k tomu pridáte to správne korenie, ako zázvor, rascu, bazalku, petržlen, mätu či koriander, získate tú správnu kombináciu pre vaše chuťové bunky.
Na prípravu predkrmu si vyberte tvrdšie baklažány, ktoré si pripravíte podľa nasledujúceho postupu.
Potrebujete
- 4 baklažány
- 5 vajec
- 50ml vody
- 2 cibule
- 1 polievková lyžica cukru
- 4 polievkové lyžice jablčného octu
- Majonézu podľa chuti
- Soľ
Postup
- Nakrájajte si baklažány na kocky alebo pásiky. Osoľte, nechajte odstáť 15 minút, opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Osmažte na rastlinnom oleji.
- Marinujte cibuľu nakrájanú na kolieska: posypte ju cukrom a nalejte jablčný ocot. Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte vylúhovať.
- Do misky si vložte osmažený baklažán, pridajte uvarené a nakrájané vajíčka a marinovanú cibuľku. Nakoniec pridajte majonézu podľa svojej chuti a množstva. Namiesto majonézy môžete pridať biely jogurt dochutený korením. Všetko posoľte a premiešajte.
Tento šalát vás presvedči o tom, že aj z baklažánu sa dá urobiť chutné a zdravé jedlo.
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?