Z Čecha urobili umierajúceho muža. Svoju fotku našiel na krabičkách od cigariet, no vôbec o nej nevedel

Ak ste fajčiar, alebo niekoho takého poznáte, tak ste si určite na mnohých cigaretách všimli rôzne nápisy, ktoré hovoria, že cigarety spôsobujú rakovinu a momentálne na nich môžete vidieť aj vyobrazené fotografie ľudí, ktorí podľahli rôznym chorobám, ktoré im fajčenie spôsobilo. V Čechách sa stal ale veľmi kuriózny prípad, keď sa na jednej z týchto krabičiek spoznal 53-ročný Čech. Pri jeho fotke bolo napísané, že fajčenie spôsobuje mŕtvicu a zdravotné postihnutie.

Pavel pracuje ako montážnik a keď sa jeho fotka dostala ku každému, kto fajčí, veľa ľudí mu začalo volať či to je naozaj on.  Mysleli si, že je pripútaný k lôžku. Ako sa tam ale jeho fotka dostala? Údajne pochádza ešte z roku 2004, kedy spadol počas montáže strechy a niekoľko mesiacov bol pripútaný na lôžko. Bojoval s prasknutou lebkou a ďalšími poranenia. Fotka mala vzniknúť práve v nemocnici, kde sa zotavoval, ale on je presvedčený, že nikomu nedal povolenie na fotenie.

Teraz sa ale na seba môže pozerať takmer na každej krabičke od cigariet. Otázne ale ostáva čo bude ďalej. Pán Pavel si totiž môže nárokovať vysoké odškodné, ak sa dokáže, že je na fotke naozaj on. Pokojne sa môže stať, že ide len o človeka, ktorý sa naňho podobá.

 

uizuiz

Zdroj fotografie: M. Přibyl, D. Malík

thumb

zdroj:blesk.cz / refresher.sk

 

Chod hore