Na pekáč som dala šupky z banánu a na nich uložila mäso. Tento trik by mali poznať všetci v kuchyni

Ak aj vy radi varíte a neustále sa chcete zlepšovať vo svojich kulinárskych zručnostiach, potom ste prišli na správne miesto. S použitím týchto tipov sa dostanete ešte bližšie k umeniu varenia, vaše jedlo bude ešte chutnejšie a vaša rodina šťastnejšia.

Vedomostiam sa medze nekladú a preto by sa človek nikdy nemal prestať učiť a zdokonaľovať!

 

Ak chcete, aby boli vaše tvarožníky nadýchanejšie a chutnejšie, pridajte do tvarohovej zmesi trochu rastlinného oleja.

сырники

Tajomstvo lahodného boršča je jednoduché. Vyčistenú repu dajte spolu s mäsom do vody. Nechajte variť a pred koncom postrúhajte cviklu na strúhadle. Následne ju vložte naspäť do hotovej polievky a ešte chvíľu povarte.

борщ фото

V prípade, že vaša slanina je už trochu zožltnutá, nemusíte ju hneď vyhadzovať. Vložte ju do mlynčeka na mäso a skladujte v miske, v chladničke. Ak ju budete potrebovať, dajte do nej aj cesnak a potom môžete použiť ako základ napríklad do polievky.

сало в борще фото

Aby ovocná šťava nevytiekla z koláča, zapichnite do náplne zopár makarónov.

макароны-трубочки

Ponorte citrón do horúcej vody ešte pred tým, ako z neho budete vytláčať šťavu. Vďaka tomu, bude možné vytlačiť šťavu 2x, dokonca aj po jeho vyschnutí.

выдавить сок из лимона

Kyslé uhorky sa uchovajú dlhšie, ak do nálevu pridáte mletú horčicu.

соленые огурцы

Ak nechcete, aby vaše koreniny neprišli o svoju chuť, vôňu a dobré vlastnosti, uložte ich do uzatvárateľných a nepriehľadných keramických či porcelánových nádob alebo do nádoby z tmavého skla. Majte ich uschované ďalej od zdrojov tepla.

пряности в банках

Na vymastený pekáč položte banánové šupky, na vrch dajte mäso a vložte do rúry. Okrem toho, že mäso bude chutnejšie, predídete jeho spečeniu.

банановые шкурки под мясом

Ak môžete, zadovážte si vetvičky čerešne a pridajte ich ku mäsu počas dusenia. Vôňa a chuť jedla bude neopísateľná.

вишневые веточки в блюдах

Po umytí petržlenovej vňate v miske vodu nevylievajte. Len z nej vyberte vňať a nečistoty tak ostanú na dne misky.

зелень в миске фото

Ak chcete, aby bolo vaše hovädzie mäso ešte šťavnatejšie, pridajte k nemu cukor. 1kg mäsa = 1 polievková lyžica cukru.

Veríme, že sa vám tieto tipy páčili a niekoľko z nich aj čoskoro vyskúšate! Podeľte sa o tento článok aj s vašimi priateľmi, určite to ocenia.

сахар в фарше фото

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore