Chcete aj vy čakať v rade pri pokladni menej než 5 minút? Ponúkame riešenie, ktoré FUNGUJE

V priemere trávia ľudia pol hodiny z ich dňa čakaním v rade. Počet hodín  na všetkých obyvateľov USA stojacich v radoch sa zvýšil na 37 miliárd hodín ročne. Môžete tomu uveriť? Vedci boli príliš šokovaní týmto číslom a tak prišli na niektoré triky, ktoré vám môžu pomôcť minimalizovať premárnený čas v supermarkete. My, v Chilline, sa snažíme tráviť svoj čas čo najproduktívnejšie a tak sme sa rozhodli podeliť sa o tieto triky.

1.Postavte sa za nakupujúcich, ktorí majú plný vozík

Asi si myslíte, že to nedáva žiadny zmysel. Avšak výskumníci dokázali, že to v skutočnosti platí.

Každý človek potrebuje určitý čas na pozdrav, zaplatenie, rozlúčenie a odchod. Tento proces trvá v priemere 41 sekúnd na osobu a blokovaný predmet prechádza pokladňou za 3 sekundy.
Dan Meyer, vedúci akademický pracovník na Desmos

Meyer zistil, že ak sa dostanete za osobu, ktorá má 100 položiek vo svojom vozíku, strávite za ním 6 minút v rade. Ak sa vám podarí postaviť sa za 4 ľudí, z ktorých má každý 20 položiek, bude to trvať takmer sedem minút. To znamená, že rad s menším počtom ľudí, ktorí majú plné vozíky sa pohybuje rýchlejšie.

2. Rady na ľavej strane sa pohybujú rýchlejšie

Väčšina ľudí píše pravou rukou a tak majú tendenciu zatáčať doprava. To je dôvod, prečo by ste sa mali radšej postaviť do radu po vašej ľavici.

3. Za pokladňou je žena? Skvelé!

Je pravidlom, že ženy za pokladňou sú rýchlejšie a efektívnejšie

4. Skontrolujte, čo kupuje zákazník pred vami

Nie je to preto, že máte byť zvedaví. Musíte to urobiť, pretože nákup položiek v pevných obaloch a sklenených nádobách (a dokonca aj položky jednej značky), nezaberú pri blokovaní veľa času. Viac času zaberie skenovanie čiarových kódov na papieri a na plastových vrecúškach. A tak to niekedy pokladníčka musí zadať ručne. Takže ten, kto má len fľašu mlieka a sódy, bude obslúžený rýchlejšie ako zákazník s taškou mrazenej zeleniny.

5. Nevyberajte rad, ktorý je zahnutý

Podľa výskumu, pokladníčky, ktoré nevidia celý rad, obslúžia zákazníkov pomalšie.

zdroj: brightside.me

Chod hore