8 očakávaní, ktoré je dobré vo vzťahu mať, aby ste boli šťastní

Sú veci, ktoré od seba partneri vyžadujú, ale nemôžu si kvôli rozdielnym povahám, zvykom a správaniu vyhovieť. Existujú ale aj veci, ktoré má právo vyžadovať vo vzťahu každý: city, ohľaduplnosť a záujem. Nie je to ale zďaleka všetko. Týmto 8 prejavom lásky by ste sa mali v romantickom vzťahu tešiť bez povzbudzovania.
1. City
Ak ste sa s mužom nedali dokopy z finančných alebo iných dôvodov, základňou vzťahu sú city. Ich prejavov je nespočetne – od slovného vyjadrenia náklonnosti a citlivého jednania po fyzické znaky ako objímanie, bozkávanie, masáž chrbta a chodidiel či vzájomné prepletenie rúk. Práve týmito prejavmi sa partner priznáva k tomu, že sa rozhodol tráviť chvíle s vami, pretože ste pre neho niečím jedinečná.
2. Súcit
Súcit je jednou z vecí, na ktoré vzťahy mnohokrát stroskotajú. Partner nie je schopný dať najavo, že mu záleží na tom, že sa cítite zle. Ak ste čítali pozorne, malo by vám byť jasné, že tu nikto nebol obvinený z nedostatku súcitu. Ani z neschopnosti čítať myšlienky alebo spoluprežívanie strastí. To od spriaznenej duše nikto nevyžaduje.
Na čo už ale máte právo, je partner, ktorý vám poskytne podľa slov doktora Phila McGraw „mäkké miesto, do ktorého môžete spadnúť“. Jednoducho povedané – súcití s ​​vami v okamihoch smútku i rozčúlenia.

3. Rešpekt

Dobrý muž by mal svoj náprotivok brať ako rovnocenného partnera. Doba, kedy sa rodiny delili podľa toho, čím viac pripomínali patriarchát alebo matriarchát, je preč. Vo vzťahu muž aj žena vynikajú svojou osobnosťou a svojimi názormi. A ak sa nezhodujú, je to v poriadku.
Rozhodne ale nie je dôvod svoj náprotivok kvôli jeho pohľadu na vec zosmiešňovať alebo mu za neho nadávať. Dokonca ani v mene „podpichovania“. Vyzretý partner pozná a obdivuje silné stránky jeho spriaznenej duše a je zhovievavý voči tým slabým.

4. Ohľaduplnosť

Ohľaduplný partner vníma dopady svojho správania na svoju polovičku. Nemá povinnosť robiť všetko, čo jej na očiach vidí, ale mal by byť natoľko empatický, aby si uvedomil, ako jeho reakciu prijme. Rešpektovanie jej uhla pohľadu je samozrejmosťou.

5. Čas

Neexistuje odmerka na správne množstvo spoločne stráveného času. Či je chvíľ, kedy sa venujete jeden druhému, veľa alebo málo, si vo vzťahu musíte určiť sami. Vždy sa ale musí partneri aspoň približne zhodnúť, inak bude pri jednom panovať večná nespokojnosť. Väčšie ako malé množstvo spoločných okamihov má však právo žiadať úplne každý.

6. Záujem
Dá rozum, že by sa o vás mal partner zaujímať viac ako o priemerného človeka. Minimálne čo sa týka koníčkov, názorov, myšlienok a pocitov. Ak tak nerobí, máte dôvod ho oprávnene podozrievať z toho, že si vzťah udržuje len kvôli strachu zo samoty. Zhrnutie znie jasne: obaja si zaslúžite viac.

7. Intimita
Teraz nemyslíme sex či čokoľvek podobné. Ale dôverné informácie zo súkromia partnera. Seriózny vzťah je postavený na vzájomnej blízkosti, a teda aj zdieľanie intímnych detailov zo života.

8. Veľkorysosť
Skutočne veľkorysý partner s radosťou hľadá cesty, ako potešiť svoju spriaznenú dušu. Nielen hmotnými darmi. Tým najväčším je on sám, ak sa dokáže svojej polovičke naplno otvoriť.

Zdroj TinyBuddha.com

Chod hore