Pripálila som si svoju jedinú panvicu a nevedela som ju vyčistiť. Potom som našla tento super spôsob, ktorý na 100 % funguje

Zásobu prášku do pečiva má dnes doma snáď každá gazdinka. Bezfosfátový prášok do pečiva obsahuje vínny kameň, ktorý dokáže odstrániť hŕbu zašlých nečistôt a najšikovnejší je pri odstraňovaní pripálených jedál, panvíc a hrncov. Ak neveríte, pozrite sa na video :).

potrebujete

Bezfosfátový prášok do pečiva (kúpite v DM drogérii)
hubku
teplú vodu
postup

Najskôr odstráňte zvyšky jedla a zalejte hrniec / panvicu teplou vodou.

Pridajte prášok do pečiva a zohrievajte na miernom ohni. Počkajte, až dôjde k varu a nechajte bublať po dobu 10 minút.

Vypnite a nechajte vychladnúť.

Pomocou hrubšie hubky potom ľahko odstránite pripálenú špinu. Riad bude zase krásne čisté a lesklé.

 

Tip: Na čierne dno hrncov (od sporáka) použite ešte jeden prášok do pečiva a vydrhnite nasucho.

Chod hore