Zásobu prášku do pečiva má dnes doma snáď každá gazdinka. Bezfosfátový prášok do pečiva obsahuje vínny kameň, ktorý dokáže odstrániť hŕbu zašlých nečistôt a najšikovnejší je pri odstraňovaní pripálených jedál, panvíc a hrncov. Ak neveríte, pozrite sa na video :).
potrebujete
Bezfosfátový prášok do pečiva (kúpite v DM drogérii)
hubku
teplú vodu
postup
Najskôr odstráňte zvyšky jedla a zalejte hrniec / panvicu teplou vodou.
Pridajte prášok do pečiva a zohrievajte na miernom ohni. Počkajte, až dôjde k varu a nechajte bublať po dobu 10 minút.
Vypnite a nechajte vychladnúť.
Pomocou hrubšie hubky potom ľahko odstránite pripálenú špinu. Riad bude zase krásne čisté a lesklé.