Vždy som chcela vedieť, aké je tajomstvo prípravy dobrej huspeniny. Tieto triky na prípravu huspeniny sú na nezaplatenie

Hoci je príprava huspeniny celkom jednoduchá záležitosť, vyžaduje si určitú dávku trpezlivosti. Ak chcete, aby vám aspik dobre stuhol a bol vynikajúci, budete si musieť vybrať správne mäso, vypočítať ideálny podiel mäsa a vody a poznať ešte pár trikov. Prečítajte si, čo sme si pre vás pripravili.

Tajomstvá chutnej huspeniny

холодец фото

  1. Najlepšia huspenina sa získava z rôznych druhov mäsa.
  2. Uvarte si vývar z hovädzích alebo bravčových nôh, uší a chvostov. Pri príprave hydiny postačia nohy a krídla. Mäso nemusí byť príliš tučné.
  3. Mäso na huspeninu by malo byť najlepšie čerstvé. Ak použijete mrazené, rozmrazte ho a ponorte do studenej vody na jednu hodinu.
  4. Mäso sa pripravuje vo veľkom hrnci za neustáleho odstraňovania peny. Voda by mala úplne zakryť celé mäso.
  5. Mäso do huspeniny si môžete spracovať nasledovne: rozoberiete ho rukami, nakrájate nožom nadrobno alebo si ho pretlačíte v mlynčeku na mäso.
  6. Aby bola tlačenka priehľadná, nedolievajte do nej vodu a nepremiešavajte ju.холодец фото
  7. Huspeninu varte 5,5 – 10 hodín na miernom ohni. V prípade, že je mäso mladé a čerstvé, budete potrebovať oveľa menej času.
  8. Huspeninu osoľte až na konci varenia. Ak to neurobíte načas, vývar nestvrdne tak ako má. Množstvo soli by malo byť väčšie ako pri bežnom varení vývaru.
  9. Do vývaru pridajte mrkvu a zeler, ktoré potom môžete využiť na ozdobenie. Zeleninu si môžete narezať, aby bol pokrm ešte lákavejší na pohľad.
  10. Ak chcete, aby mal vývar peknú zlatistú farbu, pridajte do neho cibuľu, ktorú predtým opláchnete vodou.
  11. Na to, aby mala huspenina prirodzenú chuť, nie je nutné do nej pridávať rôzne zmesi korenia. Najlepšie je použiť celé korenie, bobkový list (nezabudnite ho pridať na konci varenia) a kôpor.
  12. Tuk z vývaru odstráňte pomocou papierovej utierky. Stiahnite ju na povrch a ihneď odstráňte. Tento postup zopakujte niekoľkokrát podľa potreby a zakaždým si vymeňte papierovú utierku.

Ak si pripravíte huspeninu podľa týchto pravidiel, bude až neuveriteľne chutná! Prajeme dobrú chuť.

thumb

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vždy som chcela vedieť, aké je tajomstvo prípravy dobrej huspeniny. Tieto triky na prípravu huspeniny sú na nezaplatenie”