Hoci je príprava huspeniny celkom jednoduchá záležitosť, vyžaduje si určitú dávku trpezlivosti. Ak chcete, aby vám aspik dobre stuhol a bol vynikajúci, budete si musieť vybrať správne mäso, vypočítať ideálny podiel mäsa a vody a poznať ešte pár trikov. Prečítajte si, čo sme si pre vás pripravili.
Tajomstvá chutnej huspeniny
- Najlepšia huspenina sa získava z rôznych druhov mäsa.
- Uvarte si vývar z hovädzích alebo bravčových nôh, uší a chvostov. Pri príprave hydiny postačia nohy a krídla. Mäso nemusí byť príliš tučné.
- Mäso na huspeninu by malo byť najlepšie čerstvé. Ak použijete mrazené, rozmrazte ho a ponorte do studenej vody na jednu hodinu.
- Mäso sa pripravuje vo veľkom hrnci za neustáleho odstraňovania peny. Voda by mala úplne zakryť celé mäso.
- Mäso do huspeniny si môžete spracovať nasledovne: rozoberiete ho rukami, nakrájate nožom nadrobno alebo si ho pretlačíte v mlynčeku na mäso.
- Aby bola tlačenka priehľadná, nedolievajte do nej vodu a nepremiešavajte ju.
- Huspeninu varte 5,5 – 10 hodín na miernom ohni. V prípade, že je mäso mladé a čerstvé, budete potrebovať oveľa menej času.
- Huspeninu osoľte až na konci varenia. Ak to neurobíte načas, vývar nestvrdne tak ako má. Množstvo soli by malo byť väčšie ako pri bežnom varení vývaru.
- Do vývaru pridajte mrkvu a zeler, ktoré potom môžete využiť na ozdobenie. Zeleninu si môžete narezať, aby bol pokrm ešte lákavejší na pohľad.
- Ak chcete, aby mal vývar peknú zlatistú farbu, pridajte do neho cibuľu, ktorú predtým opláchnete vodou.
- Na to, aby mala huspenina prirodzenú chuť, nie je nutné do nej pridávať rôzne zmesi korenia. Najlepšie je použiť celé korenie, bobkový list (nezabudnite ho pridať na konci varenia) a kôpor.
- Tuk z vývaru odstráňte pomocou papierovej utierky. Stiahnite ju na povrch a ihneď odstráňte. Tento postup zopakujte niekoľkokrát podľa potreby a zakaždým si vymeňte papierovú utierku.
Ak si pripravíte huspeninu podľa týchto pravidiel, bude až neuveriteľne chutná! Prajeme dobrú chuť.
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?