Kapustové rezne sú skvelý recept plný vitamínov a hlavne pre tých, ktorí sledujú svoju postavu, pretože sú takmer bez kalórií

 

Klasický rezeň – tenký plátok hovädzieho, teľacieho alebo bravčového mäsa vyprážaný v trojobale. Kto by si však pomyslel, že sa dá pripraviť aj bez mäsa a preto tu máme variant aj pre vegetariánov!

Ingrediencie:

  • 1kg kapusty
  • 50g strúhanky
  • 3 vajcia
  • 3 PL oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Narežte si kapustu na plátky (približne 2cm), ale hlúbik neodstraňujte, aby udržal kapustné listy.
  2. Povarte ju v osolenej vode po dobu minút a potom ju preložte na sitko.
  3. Rozšľahajte si vajcia, osoľte, okoreňte, a vysypte strúhanku do ďalšej misky.
  4. Každý plátok kapusty si namočte do vajíčka potom do strúhanky a opäť do vajec. Osmažte na rozpálenom oleji dozlatista po oboch stranách.

Pridajte si ku kapuste dip z kyslej smotany, cesnaku a byliniek. Neoľutujete!

Шницель из капусты

zdroj: tasty-food.info

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
  Klasický rezeň – tenký plátok hovädzieho, teľacieho alebo bravčového mäsa vyprážaný v trojobale. Kto by..." />