Slávny sommelier vám otvorí oči! Tu je dôvod, prečo by sme si mali vyberať najlacnejšie víno

Tento známy odborník na vína je autorom knihy “Piť ako miliardár”. Koniec koncov, miliardári si môžu vyberať zo všetkých vín, či už je to v obchode s oddelením vína alebo v reštaurácii.

Mark Oldman presne vie, ako si vybrať dobré víno. Veľké haló urobil, keď sa v tlači vyjadril, že cena alkoholických nápojov len zriedka zodpovedá ich kvalite. Nie je pravidlom, že cena vína by mala byť úmerná jeho chuti.

Ako si vybrať víno

V oddelení vína sa najskôr pozrite na tie najdrahšie. Nás však zaujímajú tie lacné vína. Myslíte si, že sommelier bude po týchto ochutnávkach odrovnaný? Mýlite sa! Jednoducho len pozná tajomstvo majiteľov vinárstiev.

Zvyčajne váhame, aké víno si kúpiť, aby nevyzeralo príliš lacno a my ako držgroši. Preto si radšej povzdychneme a vezmeme to drahšie, aby aj naši partneri či priatelia vedeli oceniť náš vkus a pohostinnosť. Vinári a reklamy presne poznajú naše slabosti a toto sú ich triky…

как выбрать вино в ресторане

„Vediac, že druhé a tretie víno od konca sa bude predávať najrýchlejšie, predávajúci môže na tieto miesta dať vyradené fľaše vína, alebo ich viditeľnejšie označiť.”

Je lepšie zvoliť si lacnejšie víno s nevysloviteľným menom. Tieto vína sú lacnejšie, pretože nie sú tak populárne, ale aj medzi nimi môžete nájsť skutočné poklady!

как выбрать вино белое

„Ak ste v reštaurácii, neváhajte s objednaním najlacnejšieho vína, ktoré všetci návštevníci zvyčajne odmietajú, aby nevyzerali že na iných šetria alebo sú skúpi. Čím dlhšie ho nikto nekúpi, tým dlhšie odpočíva a naberá na kvalite.”

Pamätajte si: každé víno bude chutiť lepšie chladené. Ak sa chystáte na piknik, fľašu si dobre vychlaďte, zabaľte do fólie. Potom si víno zachová ochladzujúci účinok a chuť.

как выбрать вино красное

Je lepšie si v reštaurácii objednať pohár vína alebo radšej celú fľašu. Mark Oldman prezradil jednoduchý trik: rozdeľte cenu fľaše na 5 a budete presne vedieť, koľko musíte preplatiť za jeden pohár.

V prípade pochybností, aké víno si vybrať, pozrite sa na internet. Existuje mnoho webových stránok, kde ľudia zdieľajú svoje pripomienky na určite značky vína.

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Slávny sommelier vám otvorí oči! Tu je dôvod, prečo by sme si mali vyberať najlacnejšie víno”