Tento úžasný recept na domáci vývar z kačky ma naučila moja mama a zamilovala si ho celá rodina

Nie je nič lepšie na zahriatie ako kvalitný vývar. Ten z kačky je aromatický, chutný a naviac ho môžete použiť na prípravu inej polievky či jedla.

Potrebujeme:
1 kačka cca 1,7 kg (môžete použiť aj samostatné časti z kačky)
3 stredne veľké mrkvy
kus zeleru
1 malý pór (iba biela časť)
1 stredne veľká cibuľa
2 bobkové listy
4 guľôčky nového korenia
vegeta a soľ, čierne korenie
2 štipky ligurčeka
petržlenová vňať



Postup:
Kačku alebo jej časti poriadne umyjeme, zalejeme vodou, privedieme do varu a postupne zbierame  vyvarené zhluky.
Potom pridáme vegetu, soľ, čierne korenie,bylinky a varíme okolo 35 minút (na veľmi malom ohni). Ak varíme celú kačku, doba sa predĺži na 60 minút. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky. V medzičase varenia dolejeme horúcu vodu. Cibuľu rozrežeme na polovicu, opečieme na ohni a varíme vo vo vývare okolo 20 minút.
Následne dochutíme soľou, čiernym korením, ligurčekom, a prelejeme cez sitko. Podávame s cestovinou a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!

Chod hore