Zeleninár nám povedal, ako si vybrať tú správnu čínsku kapustu. Túto CHYBU pri jej kúpe robí každý

Chrumkavé a zároveň jemné listy čínskej kapusty pridávame do zeleninových šalátov, pokrmov z mäsa a podobne. Je bohatá na celý rad vitamínov a minerálnych látok, ktoré naše telo potrebuje najmä v chladnejšom období.

Nie vždy však natrafíme pri kúpe na tú správnu kapustu. Niekedy nezodpovedá štandardom, je zvädnutá, ale vďaka trikom predajcov si môžete kúpiť len vodnatú zeleninu bez chuti.

как выбрать пекинскую капусту

Toto si na nej pri nákupe v obchode musíte všímať

  1. Uprednostnite čínsku kapustu bez obalu (zvyčajne sú zabalené v potravinárskej fólii), aby ste ju mohli poriadne skontrolovať. Ak sa pod fóliou nachádzajú kvapky z pary, znamená to, že sa zelenina začína kaziť.

как выбрать пекинскую капусту

  1. Listy by mali byť suché! Kapustu, ktorú neustále predajcovia osviežujú postrekovaním vody, stráca svoju chuť a čerstvosť.
  2. Nekupujte kapustu s listami, ktoré začali hniť. Dokonca aj malé škvrny už naznačujú, že zelenina jedlo znehodnotí a ohrozí aj vaše zdravie.

как выбрать пекинскую капусту

  1. Vyberajte menšie hlávky s priemernou hustotou listov. Veľká žltá kapusta je väčšinou prezretá a bez šťavnatosti.
  2. Vôňa čínskej kapusty takmer neexistuje. Ak má neobvyklý „chemický“ zápach, znamená to, že pri pestovaní sa používali rastové stimulátory alebo sa hlávky kapusty spracovávali pred vývozom.
  3. Čínska kapusta môže mať rôzne typy, preto sa jej farba líši od svetlo-žltej až po tmavo-zelenú. Pri výbere kvalitnej hlávky sa nezameriavajte na jej odtieň, ale na sýtosť farby.

как выбрать пекинскую капусту

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore