Máte to radi v pokrme, no neradi ich čistíte? Tento problém pozná mnoho ľudí, ale my vieme ako to vyriešiť. V tomto článku sa s vami podelíme o malé triky, prostredníctvom ktorých vám proces varenia či jedenia prinesie len potešenie.
- Mrkva
Umytú mrkvu si položte na dosku. Vezmite škrabku z nerezovej ocele a trite ju po povrchu mrkvy.
- Vajcia
Po uvarení vajec ich vložte do nádoby so studenou vodou. Prikryte nádobu vekom a dôkladne ňou pretrepte. Po vybraní odstránite vaječnú škrupinku bez problémov.
- Pomaranč
Umyte si pomaranč a položte ho na dosku. Vezmite si nôž a urobte s ním pozdĺžny rez kôrou. S použitím lyžice vojdite do miesta nadrezu a vložte ju pod polovicu pomarančovej kôry. Otáčajte lyžicou a šupa pôjde ľahšie dole. To isté urobte aj s druhou polovicou a v rukách vám nakoniec ostane celý olúpaný pomaranč.
- Zemiaky
Po uvarení vložte zemiaky do nádoby so studenou vodou. Keď trochu vychladnú, ľahko z nich oddelíte šupu pomocou vašich prstov.
- Cesnak
Vezmite si hlávku cesnaku a lyžicu. Niekoľkokrát ňou pobúchajte po zadnej časti hlávky a rozdelí sa do strúčikov. Tie vložte do misky, prikryte pokrievkou a poriadne pretrepte. Cesnaková šupka sa sama oddelí od strúčikov.
- Pistácie
Ak vám vošiel do cesty oriešok, ktorý je nemožné vylúskať, nemusíte si poškodiť nechty ani zuby. Zoberte si polovicu pistáciovej škrupiny, z ktorej ste už dostali oriešok von a s jej pomocou otvárajte ďalšie uzatvorené škrupiny.
zdroj:sovkusom.ru