Ak "randíte"s veterinárom alebo veterinárkou s vašim vzťahom to urobí toto.

 

  1. Budete počúvať celý rad podivných a zábavných historiek o tom, ako mačiatko 3 dni nekakalo, alebo o psovi, ktorý mal hnačku. Veď je to vvveľmi zaujímavé, keď ich budete počúvať vtedy, kedy si uhryzkávate (s láskou urobený) trojitý obložený chlebíček.
  2. Najčastejšie mávajú veľa podivných zvykov…
  3. Sú vždy zaneprázdnení, a preto ich netreba obťažovať – ani telefonátmi, ani osobným stretnutím
  4. Môžu sa predvádzať, pretože sú veterinármi – je to výnimočné pri účtovníkoch, alebo IT – čkároch. Vždy môžete počuť spýtavé –„veterinár?“. Ako keby to bola taká vzácnosť, ako škrečok albín.
  5. poznajú celú kopu zaujímavých slov a slovných spojení, s ktorými sa môžu pustiť do intelektuálneho boja a poraziť súpera. Preto vyzerajú tak múdro…
  6. Majú široký okruh priateľov – spomeniete si na spolužiaka, ktorého ste už dlho nevideli a on si bude pýtať na neho kontakt, pretože, čo ak má mačku, ktorú bude treba liečiť. Alebo bude treba vyliečiť mačku vašej babky, tete, sestre vašej priateľky sesternici, alebo strýkovi vášho nadriadeného. Užite si spoločenský život!
  7. Môžu pichať injekcie (aj do žily), zmerať hladinu cukru v krvi, tlak, zafixovať zlomeninu, kastrovať, alebo dať infúziu.
  • Toľká obrovská žiadosť pri prevedení vyššie uvedených liečebných procedúr a hovoriac o tom ľudským hlasom – desivé. Môžete začať mňaukať alebo vrčať.
  1. Vzhľadom k tomu, že každý deň robia vážne rozhodnutia, ktoré sa týkajú života (hoci aj zvieraťa), riešiť, čo si dnes obliecť – je veľmi banálne a nezmyselné.
  2. Nestránia sa škandálom. Pretože ich nervový systém je zakalený v boji s klientami a pacientami, a niektorí dokonca užívajú aj antidepresíva. A vy sa pokúste vysvetliť, prečo predstaviteľ takej blahosklonnej profesie nemôže robiť zadarmo. Lebo parvovírus enteretis sa nedá liečiť vodkou. Dokážte majiteľovi, že jeho pes má blchy. Ich neľakajú dlhé rady, byrokrati či obchodníci na trhu. Oni poznajú zen.
  3. Majú veľa smiešnych fotografií. U začínajúcich maniakov nájdete fotky z operácii, alebo chúďatko zjazvenú mačičku po veľmi ťažkom operačnom zásahu.
  4. Môžete sa s nimi hrať na doktora.
  5. Môžete u nich nájsť všelijaké vecí. Notebook, perá, kalendáre, tričká, čiapky, tašky, magnetky na chladničku, flash disky a iné haraburdy – z konferencií. A aký je rozdiel, keď na tričku je nápis obojok na blchy – pohodlné tričko. Ihiel a nití je u nich toľko , ani sa nepýtajte odkiaľ sú.
  6. Sú dobrí. Ich láskavosť a súcit je známy po celom okolí a preto, keď vychádzate z domu, nevstúpte na debničku s mačiatkami. A ak ich začne desiť množstvo zvieratiek pri ich dverách, tak sa odsťahujú inde, kde ešte nevedia o ich dobrote.
  7. Nie sú hákliví. Je ťažké byť chúlostivým keď celý deň počuješ o hlístach, blchách a pod. a videli ste zviera s črevnou chrípkou!

15. Nie sú nároční na život. Môžu piť studený čaj, jesť predvčerajší chlieb a spať na rozkladacom gauči. Zvyk, že?

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ak "randíte"s veterinárom alebo veterinárkou s vašim vzťahom to urobí toto.”