Tento tvarohový koláč je krásne ľahučký, že sa až takmer rozpúšťa v ústach. Keď sa rozhodnete ho upiecť podľa receptu, o ktorý sa s Vami des podelíme, vráti Vás to ďaleko do detstva. Vôňa cesta a tvarohu, ktorá zaplní celú kuchyňu zaliatu slnkom, vám možno, rovnako ako mňa, pripomenie víkendy u babičky.
Poctivá chuť tohto múčnika vo Vás zostane ešte dlho. Navyše Vás veľmi poteší, že sa cesto nenecháva vôbec kysnúť.
INGREDIENCIE
4 vajcia
150 g masla
3 g droždia
300 g múky
100 g kryštálového cukru
500 g tvarohu
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
Kôra z 1 citróna
POSTUP
Žĺtky si vyšľaháme s maslom. Potom k pene pridáme mlieko, droždie, cukor kryštál, múku a dôkladne premiešame.
Rozdelíme cesto na 2 časti. Plech si vystelieme papierom na pečenie a dno zalejeme prvou časťou cesta.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne doň zašľaháme aj zvyšné ingrediencie.
Potom pečieme v predhriatej rúre. Vyberieme z rúry a máme hotovo! Dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept na aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
zdroj: kektes.com