Najlepší recept na domáce pelmene od ruského šéfkuchára. Ide to tak jednoducho a ľahko

 

 

Zvykli sme si na to, že pelmene sú rýchlym jedlom, ktoré sa len zriedka dostávajú do kulinárskeho portfólia. A čo je na tom? Kúpime, hodíme do vody, počkáme a môžeme podávať na stôl. Avšak, málokto už v dnešnej dobe pripravuje pelmene doma. Avšak, tie doma pripravené sú oveľa chutnejšie a zdravšie, ako tie kúpené.

„S chuťou“ vám povieme nie len o tom, ako pripraviť domáce pelmene, ale aj o rôznych spôsobov servírovania a taktiež pečené.  

ako urobiť knedle doma

Príprava pelmeňov

Pripraviť pelmene nie je ťažké, hoci je to krvopotná robota. Ak v dome nie je „pelmenica“, proces si vyžaduje množstvo času, ale výsledok stojí za to. Najdôležitejšie na tom je, pripraviť elastické cesto, a všetko ostatné sa podobá príprave pirôžkov, ale menších.

Budete potrebovať:

500 g mletého mäsa

300 g múky

170 ml vody

1 cibuľa

1 vajce

Soľ a koreniny

Aby sme zamiesili na dobré cesto, pridáme vajce a vodu už do preosiatej múky, začíname od stredu a postupne pridávame kraje. Miesime do vtedy, kým nedostaneme správnu masu. Potom dáme cesto do chladničky na jednu hodinu.

domáce ravioli

Na plnku zmiešame mleté mäso s pokrájanou cibuľou, soľou a koreninami. Ak chcete, aby mäso bolo šťavnatejšie, pridajte 2-3 polievkové lyžice vývaru.

Vychladnuté cesto vyvaľkajte na hrúbku niekoľko milimetrov a vykrajujte kolieska. Na polovicu dajte mäsovú plnku a druhou polovicou ju zakryte a okraje spojte.

Tak, a máme pripravený jeden z najobľúbenejších slovanských jedál. V západných kultúrach mäso v ceste nie je tak populárne. Nehovoriac o rôznych netradičných spôsobov ich prípravy.

knedľa recept

Nikto nevie, kto prvý pripravil vysmážané pelmene. Známe je len to, že sa najskôr varili a pečenie cesta s mäsom skôr pripomína prípravu čebureku. Preto toto jedlo nepatrí do exkluzívnej kuchyne, ale nikto nemôže tvrdiť, že tento spôsob varenia nemá žiadnych obľúbencov. Ukážeme vám len tie najlepšie recepty na vysmážané pelmene.

  1. spôsob:

Táto metóda kombinuje smaženie a dusenie. Na túto, a na všetky ostatné, môžeme použiť ako domáce, tak aj kupované, mrazené či čerstvé produkty.

Budete potrebovať:

3 polievkové lyžice slnečného oleja

125 ml vody

Koreniny

Zohrejte olej na panvici a vložte do nej pelmene tak, aby sa nedotýkali, pretože inak sa môžu spojiť. Vysmážajte ich po oboch stranách, kým nebudú správne upečené. Potom pridajte vodu a duste dovtedy, kým sa voda nevyparí.

vyprážané knedle recept

  1. spôsob:

Pri tomto spôsobe nebude len vysmážať. Pelmene najskôr uvaríme (2-3 minúty) a potom ich vysmažíme. Ideálne by bolo pridať trochu syra.

Budete potrebovať:

30 g smotanového masla

70 g nastrúhaného syra

2 polievkové lyžice majonézy

vyprážané knedle variť

Koreniny

Uvarené pelmene vložíme do panvice, v ktorej je rozpustené maslo. Pečieme do zlata z oboch strán. Na vrch dáme majonézu a posypeme syrom. Panvicu prikryjeme a necháme tak na dve minúty ešte piecť, aby sa syr roztavil.

vyprážané knedle so syrom

3.spôsob:

Najjednoduchší a pravdepodobne aj najchutnejší variant, ktorý si vyžaduje množstvo oleja. Budete ho potrebovať 700 ml. tieto pelmene môžete pripraviť aj vo fritéze, alebo v kastróly strednej veľkosti. Vysmažíme ich do zlata v horúcom oleji. Aby boli ešte chutnejšie, môžete ich podávať s tatárskou omáčkou alebo omáčkou barbecue.

Tak, teraz už poznáte rôzne varianty na prípravu pelmeňov, ale čo je najdôležitejšie, je že toto chutné a jednoduché jedlo zaujme hociktorého gurmána. Zdieľajte tento článok s priateľmi a spolu experimentujte.

knedle hranolky v fritézy

Chod hore