Paradajková omáčka a cestoviny sú len jeden z mnohých receptov, ktoré si môžete z týchto ingrediencii pripraviť rýchlo a chutne. Samotná omáčka je skvelou náhradou kečupu a hodí sa nielen k mäsu, ale aj k hranolčekom či pečeným zemiakom.
Potrebujete
- 3 kg paradajok
- 8 strúčikov cesnaku
- 4 kg papriky
- 2 ks čili papričiek
- 330 g cukru
- 160 g soli
- Bylinky podľa chuti
Postup
- Paradajky narežte na plátky a vložte do mlynčeka na mäso. V prípade, že máte odrodu s hrubšou šupkou, bude lepšie, ak ju odstránite. Paradajkovú zmes nalejte do hrnca s hrubším dnom a varte na miernom ohni po dobu 20-25 minút.
- Papriku vyčistite od semienok, nakrájajte na plátky, pomeľte v mlynčeku na mäso, pridajte ju k paradajkám a varte ďalších 15-20 minút.
- Teraz si olúpte cesnak a prelisujte ho. Čili papričky si taktiež pomeľte a nakrájajte si vaše obľúbené bylinky – môže to byť koriander, petržlenový vňať, bazalka a pod.
- 5 minút pred koncom varenia pridajte do omáčky bylinky, cesnak, čili papričky, soľ, cukor a premiešajte.
- Nalejte omáčku do sterilizovaných nádob (potrebujete asi 10 ks pollitrových), uzatvorte ich sterilizovanými uzávermi, prevráťte ich a omotajte do utierky.
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?