74% ľudí vyriešilo túto záhadu nesprávne. Vyskúšajte to aj vy!

Mnohí z nás sú fanúšikovia detektívok z knižných diel Agáty Christie. kde hlavným hrdinom príbehov je skvelý detektáv Hercule Poirot. Spozorovanie aj tých najmenších detailov skvele zapadalo do celého puzzle a záhada tak bola čoskoro vyriešená. Ak aj vy patríte k tým, ktorých si myslia, že už ich nič nemôže prekvapiť, staňte sa detektívom a vyriešte nasledujúci prípad…

Inšpektor Varnik sa objavil na prahu múzea, kde ho už čakal riaditeľ:

  • Pán inšpektor, ja si vôbec neviem vysvetliť, kto by potreboval pohár zo 17. storočia, najmä pre to, že je nemožné ho predať. Včera večer bol pohár na svojom mieste a po mne sa do miestnosti už nikto cudzí nedostal. Ja osobne som ju zamykal. Upratovanie múzea zabezpečuje manželský pár s ktorým máme len pozitívne skúsenosti, takže akékoľvek podozrenie je bezpredmetné.

  • „Áno, pán inšpektor, počas upratovania prebehlo včera všetko bez problémov,” potvrdili manželia, ktorí dali riaditeľovi za pravdu.

Inšpektor sa na chvíľu zamyslel a potom sa opýtal manželov:

  • Ako dlho zbierate múzejne vzácnosti?

Úžasné, však? A teraz otázka: čo prinútilo inšpektora myslieť si, že to bol tento manželský pár?

Dobehla ich profesionálna práca. Po tom, čo pohár ukradli, upratali kúsky skla z vitrínky

Tak vidíte, nie všetko je také náročné, ako to na prvý pohľad vyzerá. Niekedy je len potrebné všímať si aj tie najmenšie detaily a potom už na všetko s ľahkosťou prídete.

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “74% ľudí vyriešilo túto záhadu nesprávne. Vyskúšajte to aj vy!”