Dnes sme si pre vaše chuťové bunky recept, v ktorom je minimum múky a množstvo ovocia podľa vlastného výberu. Môžete si korigovať aj hladinu sladkosti, napríklad, ak použijete sladké broskyne alebo jahody, zvoľte menšie množstvo cukru. A naopak, ak do rolády pridáte slivky, čučoriedky či čerešne, oslaďte ich o niečo viac. V tomto recepte sme použili klasickú kombináciu šťavnatých jabĺk a voňavé sušené slivky.
Ingrediencie
- 4 PL polohrubej múky
- 5 g vanilkového cukru
- 4 PL slnečnicového oleja
- 3 PL cukru
- 0,25 ČL prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- 2 jablká
- 1 PL masla
- 10 ks sušených sliviek
- Škorica podľa chuti
- Práškový cukor podľa chuti
Postup
- Sušené slivky zalejte horúcou vodou, zakryte a nechajte zmäknúť na 1,5-2 hodiny.
- Bielky oddeľte od žĺtkov, žĺtka zmiešajte s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a slnečnicovým olejom.
- Bielky vyšľahajte do peny a postupne k ním pridávajte cukor. Opatrne k vyšľahaným bielkam pridajte aj žĺtkovú zmes.
- Jablká ošúpte a zbavte jadierok. Spolu so sušenými slivkami ich nakrájajte na menšie kúsky.
- Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a potrite maslom. Položte ovocie na vrch, posypte mletou škoricou, zalejte ich cestom a vložte do rúry na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Kým je ešte upečená roláda teplá, zrolujte ju. Nechajte úplne vychladnúť a posypte práškovým cukrom ešte pred podávaním.
Do plnky môžete pridať aj nakrájané orechy a vrch posypať opečenými sezamovými semienkami. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?