Tieto tenisky rozdelili všetkých ľudí na dva tábory. Vidíte tyrkysovo-šedú farbu, alebo je to farba ružo…

Stáva sa zvykom, že sa objavia diskusie vyvolávajúce záujem mnohých ľudí bez ohľadu na vek či koníčky. Tak to bolo napríklad so šatami s dvojakou farbou. Určite ste sa so svojimi priateľmi pochytili na tom, kedy jeden tvrdil, že sú zlato-biele a vy ste boli toho názoru, že sú čierno-modré.

K tejto problematike sa vyjadrili aj známe celebrity ako Lady Gaga, Taylor Swift alebo Kim Kardashian – všetky mali na farbu šiat iný pohľad.

Niet sa čomu čudovať, táto fotografia mala za prvý deň 28 miliónov zobrazení!

Teraz je už jasné, že šaty boli vyrobené z látky tmavých odtieňov modrej, hoci priaznivci zlato-bielej verzie tomu stále neveria.

Vedci to vysvetlili tým, že mozog vníma dve veci rovnakého odtieňa úplne odlišnými spôsobmi v závislosti od farby okolitých vecí a oči vidia objekt presne tak, ako ho vníma mozog.

Okrem toho, ak už človek videl oblečenie s podobnou štruktúrou určitej farby, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude mať vplyv na jeho voľbu.

Na slávne šaty sa už pomaly zabudlo a namiesto nich prišiel nový konkurent.

Nicole Coulthardová uverejnila na Facebooku fotografiu svojich tenisiek Vans. Jej kamarátka k fotke napísala: Akej farby sú tie topánky? Sivé s tyrkysovými šnúrkami alebo ružové s bielymi šnúrkami?

Príspevok za týždeň získal viac ako tisíc komentárov. Nepripomína vám to niečo? Aké farby vidíte na obrázku vy?

Väčšina ľudí tu vidí tyrkysovú farbu. V rozhovore však dievča priznalo, že tenisky sú v skutočnosti ružovo-biele.

zdroj:ofigenno.com

Chod hore