Cestoviny so syrom pripravujem len podľa tohto receptu! Ani jeden tanier neostane s jedlom a všetko sa zje

Hlavné jedlo     Čas prípravy : 30 min.    Náročnosť : nízka   Porcie : 2

Zatiaľ čo v našich končinách zvykneme začínať obed polievkou, v slnečnom Taliansku nás privítajú teplými cestovinami. Dnes nikto ani nepochybuje o skutočnosti, že cestoviny vynašli Taliani. So skutočnosťou, že myšlienka prípravy, alebo samotný recept pochádza z Číny prišiel raz Marco Polo. Ale záleží na tom? Možno historikom. My cestoviny zbožňujeme!

Existuje mýtus, že ideálne cestoviny možno ochutnať  okrem Talianska v reštaurácii, kde je šéfkuchárom Talian. A čo keby sme vám prezradili tajomstvo, ako si ich pripraviť doma za 30 minút? Ak si myslíte, že to nie je možné, pozrite sa na tento recept.

Ingrediencie :

  • 15 ks cherry paradajok
  • 1 ks chilli papričky (podľa chuti)
  • 300 g špagiet
  • 4 PL olivového oleja
  • 30 g tvrdého syra
  • čierne mleté korenie
  • 3 strúčky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • čerstvá bazalka
  • 400 ml vody
  • soľ

Postup :

  1. Paradajky umyjeme a nakrájame na polovicu. Cesnak nasekáme nadrobno a čili papričku na tenké kolieska.
  2. Očistíme cibuľu, prerežeme na polovicu a nakrájame na polkruhy
  3. Špagety dáme do hrnca so širokým dnom.
  4. Pridáme cesnak, cibuľu, a paradajky. Odporúčame aby ste špagety umiestnili uprostred hrnca a zvyšné suroviny po okrajoch hrnca.
  5. Umytú bazalku netrháme, do hrnca pridáme priamo celé lístky. Nezabudnite odložiť niekoľko lístkov, budeme ich ešte potrebovať.
  6. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podľa chuti pridáme korenie a soľ. 
  7. Teraz všetko zalejeme vodou.
  8. Potrvá približne 10 minút, kým voda zovrie a ingrediencie sa dobre prepoja.
  9. Po uvarení priamo do hrnca nastrúhame syr a dáme zvyšné listy bazalky. Dochutíme. Počkáme niekoľko minút a jedlo je hotové.

Tajomstvo rýchleho varenia spočíva v zelenine nasekanej na tenko. Po 15 minútach budete mať hotové cestoviny s vynikajúcou omáčkou v jednej panvici. Len jedna rada: hneď ako sa všetko začne variť, sledujte to, špagety sa môžu variť rôzne dlho v závislosti od odrody pšenice. Skutočná talianska večera za necelú polhodinu. Nie je to skvelé? A čo na to vaši priatelia? Podeľte sa s nimi o nový recept!

Zdroj : sovkusom.ru

Chod hore