Pirohy patria k druhom jedál, ktorým len málokto vie odolať. Svieže cesto s kefírom si získalo svoju popularitu a niet sa čomu čudovať. Je to práve kefír, ktorý dodá celému pokrmu šťavnatosť, nadýchanosť a lahodnosť. Ponúkame vám recept na tie najlepšie pirohy…
Ingrediencie
- 600 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 125 ml kefíru
- 125 ml vody
- 2 PL cukru
- 1/2 ČL soli
- 2 ČL sušeného droždia
Postup
- Vyšľahajte si vajcia s cukrom.
- Pridajte do zmesi vodu, kefír, soľ a premiešajte.
- Zmiešajte si múku s droždím. Potom tieto sypké ingrediencie pridajte do kefírovej zmesi a premiešajte. Vzniknuté cesto by malo byť husté tak, aby v ňom stála lyžica.
- Premiestnite cesto na pracovnú dosku vysypanou múkou a mieste. Na to, aby bolo cesto ešte viac elastickejšie, nechajte ho odstáť 15 minút pod takouto miskou. Cesto je pripravené!
Výber plnky je len na vás – zemiaky, tvaroh, lekvár či iná. Môžete si ich pripraviť na pare alebo vo vode ako obyčajne. Výsledok bude vynikajúci v oboch prípadoch!
zdroj: Chillin.sk – článok je zakázané kopírovať na iné weby, aj české bez písomného súhlasu chillin.sk. Inak vám hrozí trestné oznámenie.
foto:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?