Dnes si predstavíme recept na božský krémeš, ktorý si zamilujete.Chuť vanilkového krému, s ktorým si recept dokonalo vyhráva, Vás odzbrojí. Lístkové cesto v spojení s týmto krémom je famózne. Ide o múčnik nadýchaný, jemný, nepresladený a chutný.
Nenájde sa snáď nikto, komu by táto variácia chutí neimponovala.
INGREDIENCIE
1 balenie lístkového cesta
250 ml smotany na šľahanie
KRÉM
500 ml mlieka
4 žĺtky
4 lyžice hladkej múky
10 lyžíc cukru
vanilkový cukor
1 vajce
POSTUP
Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do hladkej peny, pridáme hladkú múku a zalejeme mliekom. Na miernom plameni zohrievame a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme a necháme ho vychladiť. Až do studeného krému, primiešame vyšľahanú smotanu.
Lístkové cesto rozdelíme na dva kusy, vyvaľkáme a dáme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie a potrieme tým jedným vajíčkom. Pláty cesta pečieme pri 180 ° C približne 10 – 15 minút.
Pláty necháme vychladiť. Vychladnutý plát, ktorý tvorí dno, potrieme krémom a priklopíme druhým plátom. Zasypeme práškovým cukrom.
Zdieľajte tento super recept na lahodný krémeš z lístkového cesta aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!