Vďaka tomuto budete vedieť ako zmeniť obyčajný obed na niečo slávnostné. Trik za všetky peniaze

Vianoce sú za dverami a preto sme sa rozhodli vás na to dôkladne pripraviť. Je potrebné zamyslieť sa nielen nad menu, ale aj nad tým, ako ozdobiť príbytok a slávnostný stôl.

как сложить салфетки для праздничного стола

Pripravili sme pre vás 7 originálnych spôsobov, ako si skrášliť štedrovečerný stôl pomocou servítiek. Vianočná nálada je odteraz vo vašich rukách!

  1. Stromček

V predvečer vianočných sviatkov je vytvorenie stromčeku zo servítok dôležité ako nikdy predtým. Najskôr si servítku preložte na 4 časti. Potom si z voľných okrajov vytvorte trojuholníky a ohnite boky do nepravidelného kosoštvorca. Každý okraj kosoštvorca zahnite do vnútra a vrch môžete ozdobiť napríklad vetvičkou.

как сложить салфетки бумажные

A ešte jeden variant vianočného stromčeka, ktorý sme videli v luxusných reštauráciách.

как сложить салфетки в салфетницу

  1. Francúzska obálka

Na tento spôsob budete potrebovať obrúsok v tvare štvorca. Zložte si ho 2x na polovicu a každú vrstvu rovnomerne ohnite. Následne potom si zahnuté okraje prispôsobte podľa vzdialenosti, tak, ako to vidíte na obrázku. Nakoniec si zahnete ľavú stranu štvorca a je to! Môžete servírovať vás prvý chod.

как сложить салфетки в стакан

Nápad na niečo romantickejšie, vhodné nielen na slávnostný obed, ale aj na svadbu alebo romantickú večeru.

как сложить салфетки веером

  1. Srdce

Ak ani vy nemáte radi zložité návody na skladanie obrúskov, alebo na to jednoducho nemáte čas, pripravte si pre vašich hostí servírovanie v tvare srdiečka. Farba obrúsku je už len na vás.

как сложить салфетки елочкой

Valentínsky večer ako vyšitý!

как сложить салфетки на новый год

  1. Ružička

Preložte, zrolujte a naservírujte do pohára. Dobrý obrázok je najlepším inštruktorom! Pozrite sa na neho a veríme, že s vytvorením tejto ružičky nebudete mať žiaden problém.

как сложить салфетки бумажные на стол

Potešte svoju milovanú aj takouto maličkosťou!

как сложить салфетки для приборов

  1. Ázijský vejár

Položte si servítku opačnou stranou na stôl, potom si jednu štvrtinu zahnite nadol. Otočte ju a tretinu servítky zahnite nahor. Takto pokračujte, kým nezískate 5 rovnomerných záhybov. Takto vytvarovanú servítku vezmite do ruky, vytiahnite z nej ukryté nariasené vrstvy do opačného smeru a zafixujte ich. Nakoniec si rozpustite poskladaný vejárik.

как сложить салфетки

Úplná spokojnosť s výsledkom!

как сложить салфетки красиво и легко

  1. A ešte jeden nezvyčajný a veľmi krásny spôsob, ako si vytvoriť kvet chryzantémy z papierových obrúskov. Urobte takúto výzdobu stola nie je tak jednoduché, ale po tréningu sa to určite naučíte!

как сложить салфетки для ножа и вилки

  1. Pozrite si ešte niekoľko nápadov, pri ktorých si nemusíte lámať hlavu s návodom.

как сложить салфетки сердечком

как сложить салфетки с кольцами

 как сложить салфетки салфетницу

Taktiež si pozrite nasledujúce video, ktoré bude slúžiť ako inšpirácia nielen pre vás, ale aj pre vašich priateľov a známych.

Ako ste mohli vidieť, uvedené tipy sú vhodné nielen na prípravu štedrovečerného stola. Okrem toho, nie je nikdy na škodu naučiť sa niečo nové, čím potešíte všetkých rodinných príslušníkov.

foto:takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Vďaka tomuto budete vedieť ako zmeniť obyčajný obed na niečo slávnostné. Trik za všetky peniaze”