Strašná pravda o filme a knihe „Tajomstvo“! Dôvod prečo sú ideológie tejto totalitnej sekty doteraz také populárne…

Nedávno sa v našej oblasti stalo nešťastie – stratila sa 15-ročná dcéra mojich susedov. Po dvoch týždňoch hľadania ju našli v neznámom meste bez peňazí a v depresívnom duševnom stave. Dievča vzlykalo na jednej z centrálnych ulíc mesta.

 

Súcitní okoloidúci ju nakŕmili a odviedli na najbližšiu policajnú stanicu. Ako sa neskôr vyjasnilo, zhodou okolností sa dostala do sekty, ktorá pracovala pod rúškom kurzov na rozvoj osobnosti. Situácia mi nedávala pokoja a keď rozruch trochu utíchol sama som zašla za matkou dievčiny, aby som zistila čo sa vlastne stalo. Tiež mi totiž vyrastá dcéra a v takýchto prípadoch sa treba mať na pozore.

Najskôr všetko vyzeralo neškodne. Keď navštívila kurzy na umeleckej škole, zoznámila sa s tvorivou skupinou ľudí, ktorí úžasne hovorili o ľudských nadmožnostiach. Organizovali stretnutia v kaviarňach, hostili druhých výborným jedlom, schádzali sa v knižnici a čítali zaujímavé knihy.

 

Takéto stretnutia neboli na škodu, však deň čo deň dievča trávilo čoraz viac času za knihami, a patrila do, na prvý pohľad, neškodnej partie. Čo všetko jej tam nasľubovali môžeme iba hádať. Ale jedného dňa si od rodičov vypýtala celkom okrúhlu sumu peňazí – na vlak na kurz na sebarozvíjanie v inom meste. Aký tréning tohto charakteru môžete navštíviť keď máte 15 a ešte v inom meste? Samozrejme rodičia odmietli.

Rozhodla sa ich presvedčiť o svojej veci a priniesla domov film «Tajomstvo», aby si ho spolu pozreli. Otec, ktorý bol úplne triezvo uvažujúci človek, odišiel po 15 minútach od začiatku filmu, ale mama ho dopozerala, dokonca v ňom aj našla zrnko istoty a rozhodla sa postaviť na dcérinu stranu a cestu jej povoliť. Ale otec si stál za svojím a kategoricky dcére zakázal akúkoľvek komunikáciu s týmito podozrivými osobami a nedal jej žiadne peniaze.

Nasledujúci deň sa už dievča zo školy nevrátilo. Od starej mamy dostala potrebné peniaze a odišla. Chvalabohu, že všetko sa dalo do poriadku. Nie sú mi známe detaily, ale viem, že títo mladiství boli členmi jednej zo scientologických organizácií. Ich úlohou bolo «verbovať» adolescentov a vyťahovať z nich peniaze.

 

Neskôr som sa sama začala zaujímať, čo bolo to tajomstvo toho filmu, ktorý domov priniesla ich dcéra? Bez problémov som ho našla na internete a bola som prekvapená masovým šialenstvom a nadšenými komentármi k filmu. Môj záujem vyhral. Stiahla som si ho, urobila si čaj, pripravila si horu sušienok a bola som pripravená na pozeranie.

позитивное мышление

Pozitívne myslenie

Hrdinovia filmu sú veľmi špecifickí. Dobrú správu vám podáva bláznivá zmes filozofov-matematikov a čarodejov zostavená skupinou kvantových metafyzikov. Niekedy na obrazovke vyskočia zvláštni ľudia so zvláštnymi závermi: spisovateľ, biznismen, upratovačka, lekár…

Všetci z nich vám prezentujú myšlienku neurofyzického zázraku, kde frekvencia vibrácií vašich myšlienok, ktoré vyžarujte sa vám vráti so 100-násobnou silou. Pričom, nájsť skutočný výskum týchto vedcov nie je možné: neexistuje ani jedna podobná publikácia. Iba film «Tajomstvo», iba rozvrh tréningov, ako získať prezentované znalosti a samozrejme – za peniaze.

позитивное мышление

«No a čo?» — ste si možno pomysleli. Tak sa teda pozrime na to či je všetko také ružové ako nám hovoria hrdinovia. Sila pozitívneho myslenia – maximálna vizualizácia svojich hmotných túžob. Ale dosiahnete ich len vtedy ak budete poznať tajomstvo. Tajomstvo je veľmi tajné, poznali ho už v dávnych časoch, ale len vybraní ľudia, mudrci a cisári. Dnes je šťastie na vašej strane – môžete ho zistiť z televíznej obrazovky!

Film je navrhnutý tak, aby vám hlavu zaplnil nielen jedným príbehom, ale aby tento mozog-požierajúci zombie uviazol vo vašich hlavách úplne. V každom z argumentov tréneri Galaxie vždy dodajú „poistku“, že tajomstvo vám nemusí pomôcť, všetko závisí od vašej trpezlivosti a odhodlania. «Tajomstvo vždy funguje. Funguje každý jeden krát, pre každého. Ale ak u vás nefungovalo, tak potom tomu nerozumiete správne, neuvažujete správne.“

Čoskoro vám je jasné čo je celý zámer filmu. Spisovateľ, Ron Hubbard, čoskoro vydal knihu podľa ideí a myšlienok z filmu. Poslúžil mu ako prekrásna reklama, že všetko fungovalo podľa princípov tejto scientológie. Ďalšie peniaze priplávali po rieke – školenia a prednášky o veľkolepom tajomstve priniesli filmu mimoriadny úspech.

Vo svete sa objavuje čoraz viac scientologických organizácií, ktoré sa prikláňajú k tomu istému Ronu Hubbardu, ktorý ani nebol lekár, a nemal ani medicínske ani vyššie vzdelanie. Ba čo viac, ani to nevyzeralo, že by mal vôbec zdravú psychiku.

позитивное мышление

Hubbarda sledovala polícia mnohých krajín za nezaplatenie daní a vytváranie siekt. Ale on a jeho prívrženci sa pred políciou skrývali a darilo sa im vytvárať nové scientologické organizácie. Niektorí vykonávajú detoxifikáciu spoločnosti a do siekt privádzajú nových členov, iní zasa sledujú všetkých odporcov dianetiky a scientológie. Klamstvá sa považujú za jediný efektívny spôsob ovládania ľudí.

Dnes tieto organizácie pracujú sa pod rúškom pracovných centier na rehabilitáciu narkomanov a psychicky chorých. Sektárske zdravotnícke organizácie sú postavené na podobnom princípe – na sľuboch očistiť ľudský organizmus od toxínov a vyliečiť drogovú závislosť. Bolo by pekné, keby sa táto liečba ukázala byť iba neškodným placebom.

Ale nie, samoliečitelia liečia ľudí saunou, nebezpečnými liekmi a hromadnými dózami vitamínov. Plus vám pomôže každodenná účasť na seminároch a školeniach o tajných vedomostiach a následnom zápise do sekty. Samozrejme podľa Hubbardovho pokynu, dostanú scientológovia províziu za každého nového klienta! Ak vyzdraviete – výborne, ak nie, zle ste si vizualizovali uzdravenie, zapíšte sa na nasledujúci program magického liečenia!

позитивное мышление

Hovoriť o tom, že vedecké spôsoby liečebných centier sú založené na absurdite nie je potrebné. Hocijaký narkológ alebo psychiater, ktorý má ohľadom tohto nejaké poznatky, je schopný vyvrátiť všetko, čo títo „lekári“ v reklamách tvrdia.

Dnes sa scietológovia úspešne usadili v krajinách bývalého SNŠ. Títo ľudia sú špeciálne vyškolení, aby dokázali pekne rozprávať a presviedčať. V rukách podvodníkov sa nielen veľké spoločnosti, ale aj poisťovne dokážu zmeniť na firmy schopné ovládnuť celý svet!

Doslovná citácia Hubbarda z časopisu Reader’s Digest v máji v roku 1980: «Je smiešne písať, keď za slovo dostávate len pár centov. Ak si chce niekto naozaj zarobiť milión dolárov, najlepší spôsob ako to dosiahnuť, je založiť si vlastné náboženstvo.»

Hierarchická štruktúra sekty je veľmi prepracovaná, zmenila sa na diktátorský systém, ktorý úplne potláča a ovláda ľudskú psychiku, a samozrejme potom aj jeho financie. Scientológovia bez licencie na toto používajú metódy hypnózy.

Sketári dosiahli novú úroveň, v prípade, že dospelí sú voči ich vplyvu odolní, zamerajú sa na mladistvých, ktorí sú ľahko ovplyvniteľní a neskúsení. Je tak ľahšie ich získať na svoju stranu a tým pádom nielen z nich vytiahnuť všetko do posledného centu, ale aj spôsobiť im vážnu ujmu na psychike.

 

Tento boj bol vyhlásený po celom svete. Na legislatívnej úrovni je činnosti centier a sektárskych organizácií zakázaná. Vo väčšine Európskych krajín sa evidujú do zoznamu komerčných organizácií. V Nemecku sa scientologická cirkev považuje za psychokult a sektu, v Španielsku a Francúzsku za náboženskú sektu a v Grécku za totalitnú organizáciu.

V Rusku sa niektoré scientologické materiály považujú za extrémistické a ich šírenie je trestne stíhané zákonom. Na základe rozhodnutia súdu boli zlikvidované «Scientologická cirkev Moskvy» a «Cirkev scientológov Petrohradu». V Lotyšsku je zakázané aj šírenie Hubbardovej «Cesty k šťastiu».

позитивное мышление

V roku 2009 sa celosvetový projekt «Wikipedia» rozhodol zakázať prístup a upravovanie svojho webu z IP adries, ktoré patria Scientologickej cirkvi a všetkým jej pridruženým spoločnostiam.

Mohla by som napísať ešte oveľa viac, ale vráťme sa na začiatok, k filmu «Tajomstvo». Samozrejme sa v ňom dá nájsť mnoho dobrého – mali by ste premýšľať pozitívne, a nerozčuľovať sa nad maličkosťami. Ale byť ako Hanka na peci a čakať kedy vám príde bohatstvo – to je absurdné.

Pod neškodnou maskou všeobecného blaha však vôbec nehovoria o podstate pozitívneho myslenia. Idea autorov je len zoznámiť čo možno najviac ľudí s nesprávnym učením. Film by tak mali pozerať len ľudia so stabilnou psychikou. Ľahko-ovplyvniteľným môže tento inšpiratívny film poškodiť!

https://www.youtube.com/watch?v=lkGwgdEBWgw

Nie sme proti teórii, že myšlienky sú hmotné a schopné robiť zázraky. Sme však proti klamstvám, podvodníkom a všetkým tým, ktorí sa pokúšajú ovládať ľudské vedomie a obohacovať sa na druhom nešťastí.

Prosíme vás, buďte maximálne opatrní a o všetkých informáciách pochybujte! Možno je niečo čo sa na prvý pohľad zdá perfektné, niečo úplne iné pod povrchom.

Ak aj vy máte príbeh o tom, ako vaši blízki spadli do osídiel podvodníkov, podeľte sa s ním s nami v komentároch. Čím viac ľudí sa o nebezpečenstve dozvie, tým viac životov sa podarí zachrániť! Určite tento článok ukážte aj priateľom a varujte ich pred nebezpečenstvom, ktoré už preniklo do mnohých rodín!
Chod hore