Už 70 rokov sa nikto nerozhodol zostať v tomto hoteli. Jeho steny zachovávajú strašné tajomstvá …

 

Viac ako 4 km pozdĺž Baltského mora sa rozpína najväčší hotel na svete, ktorý sa nikdy nedočkal tých, pre ktorých bol postavený. Nachádza sa ta, hotel „Prora“, alebo ako ho ešte nazývajú „Prorský kolos“ na nemeckom ostrove Rujana. K dispozícii je 10 000 izieb, väčšinou s výhľadom na more, ale viac ako 60 rokov od vybudovania stavby tu nevkročila žiadna noha turistu.

Hotel bol postavený v rokoch 1936 – 1939 v rámci programu „Sila cez radosť“. Cieľom vybudovania takejto rozsiahlej budovy bolo poskytnúť dôstojný oddych oddaným Hitlerovi.

„Prora“ je v úzkom pásme stepi, ktorá oddeľuje lagúnu od Baltského mora.

Komplex zahŕňa 8 identických budov, ktoré sa nachádzajú 150 m od pláže. Výstavba trvala 3 roky. 9 000 pracovníkov pracovalo na stavbe „Prory“. Nacisti chceli postaviť ďalšie 4 podobné hotely s kinami, koncertnými sálami a miestom, kam by mohli prísť výletné lode. 

Plány Führera boli veľmi významné. V „Prore“ mohlo byť 20 tisíc dovolenkárov pokojne ubytovaných. A samotné stredisko malo byť najväčším na svete!

Okná miestností museli byť obrátené k moru a kúpeľne a chodby sa nachádzali v opačnej časti budov. Každá izba mala mať dve postele, šatník a umývadlo. Na každom poschodí boli toalety, sprchy a vestibul. V centre komplexu sa plánovalo aj vybudovanie obrovskej budovy, ktorá by sa v prípade vojny mohla stať nemocnicou.

Po začatí vojny sa Hitlerove priority zmenili. Budova nebola pripravená na použitie a všetci robotníci boli presunutí do zbrojárskej továrne.

Mnohí obyvatelia Hamburgu sa skrývali v jednom z blokov „Prory“ počas bombového útoku. Neskôr tu boli ubytovaní utečenci.

Po vojne bola „Prora“ používaná ako vojenský post pre armádu NDR.

Keď sa Nemecko zjednotilo, tak časť jeho priestorov využívala Vojenská technická škola. Tiež tu žili utečenci z Balkánu.

V roku 2001 jeden z blokov prerobili na mládežnícky hostel so 400 miestami.

Už 70 rokov sa nikto nerozhodol zostať v tomto hoteli. Jeho steny zachovávajú strašné tajomstvá …

Viac ako 4 km pozdĺž pobrežia Baltského mora, najväčší hotel na svete sa roztiahol, ktorý nikdy čakal na tých, pre ktorých bol postavený. K dispozícii je hotel „Prora“ , alebo ako sa nazýva aj „Proross Colossus“ na nemeckom ostrove Rügen. Existuje 10 000 izieb, väčšinou s výhľadom na more, ale viac ako 60 rokov od vybudovania budovy nebola noha turistiky.

Hotel bol postavený v rokoch 1936 až 1939 v rámci programu „Radosťou k sile“. Cieľom budovania takejto rozsiahlej budovy bolo poskytnúť dôstojný oddych Hitlerovi verným subjektom.

„Prorok“ je v úzkom pásme stepi, ktorý oddeľuje lagúnu od Baltského mora.

Komplex zahŕňa 8 identických budov, ktoré sa nachádzajú 150 m od pláže. Stavba trvala 3 roky. 9 000 pracovníkov pracovalo na stavbe „prorokov“. Nacisti budú stavať ďalšie 4 podobné hotely s kínami, koncertnými sálami a miestom, do ktorého by mohli prísť výletné lode.

Plány Führera boli veľmi významné. V hoteli „Prolet“ malo byť pokojne ubytovaných 20 000 návštevníkov. A samotné stredisko malo byť najväčším na svete!

Okná miestností museli ísť k moru a kúpeľne a chodby sa nachádzali v opačnej časti budov. Každá izba mala mať dve postele, šatník a umývadlo. Na každom poschodí boli toalety, sprchy a vestibul. V centre komplexu sa plánovalo aj vybudovanie obrovskej budovy, ktorá by sa v prípade vojny mohla stať nemocnicou.

Po začatí vojny sa Hitlerova priorita zmenila. Budova nebola pripravená na použitie, ale všetci pracovníci boli prevezení do zbrojárskej továrne.

Mnohí obyvatelia Hamburgu sa skrývajú v jednom z blokov prorokov počas bombového útoku. Neskôr tu boli ubytovaní utečenci.

Po vojne bol „Proroy“ používaný ako vojenský post pre armádu NDR.

Keď Nemecko zjednotilo, časť hotela využívala Vojenská technická škola. Tiež tu žili utečenci z Balkánu.

Jedna z nemeckých realitných spoločností plánuje do roku 2022 plne obnoviť rezort, ktorý spĺňa všetky moderné požiadavky.

Chcel by som sa pozrieť na tento obrovský live, ale aj fotky sú pôsobivé. Keď poznáme nemeckú presnosť, môžeme si byť istí, že v roku 2022 bude možné prísť sem na odpočinok.

Ak sa vám tento článok zdal zaujímavý, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi pomocou sociálnych sietí!

 

 

Prečítaj si aj: Už sa viac nemohli pozerať na svoju kuchyňu. Bola len jediná cesta von! Táto premena je neskutočná

zdroj:videoboom.cc

Chod hore