Detské tváričky a kilogramy zlata: toto sa dialo na luxusnej svadbe maloletých Rómov!

Svadobné zvyky Rómov sa neraz stali témou číslo jeden. Väčšina manželstiev je predovšetkým spojená s prehnaným luxusom. Všade sa hovorí, že zlato, diamanty a iné atribúty bohatstva musia byť súčasťou každej svadby.

Niektoré nevesty sa dokonca rozhodnú naplánovať si svoju svadbu v „cigánskom“ štýle. Videá z nedávnej oslavy Cigánov v Zakarpatskej oblasti ukazujú to najlepšie – na ich luxusnú oslavu si trúfne len málokto.

Väčšina ľudí venovala pozornosť mimoriadne mladej neveste a ženícha. Svadba s dospievajúcimi deťmi je v rómskej kultúre úplne bežnou vecou. Nasledujúci párik však nevyzerá ani ako dvojica tínedžerov.

Je vysoko pravdepodobné, že manželstvo bolo uzatvorené na základe rodičov oboch detí, ktorí horlivo dodržiavajú cigánske tradície. Svadby u mladých ľudí sa usporadúvajú už od nepamäti. V tradičných rodinách sa 19-ročné dievča považuje za starú dievku!

Treba poznamenať, že svadba je pre Rómov najdôležitejšou udalosťou v živote rodiny. Peniazmi sa teda nešetrí. V minulosti bolo bežné, že kvôli svadbe zbankrotovali obe rodiny, keďže na oslavu minuli všetky svoje financie. Ako môžete vidieť, pokiaľ ide o luxus, všetci si chcú ukázať, že na to majú, aby nesklamali očakávania vodcov miestnej komunity.

Šaty zdobené zlatom, oblek pre ženícha ušitý na mieru, zlatý závoj – mladí novomanželia sa doslova utápajú v šperkoch. Čo sa týka hostí, podľa miestnych zvykov, majú pre manželov vždy prichystané extrémne drahé dary.

Ani členovia rodín spolu s pozvanými príbuznými nezaostávajú. Drahé kostými majú dokonca aj malé deti, ktoré ešte ani nevedia chodiť. Bohaté stoly, zlato, drahokami a luxus z každej strany.

Bohužiaľ, úsmevy na tvárach novomanželov sú akosi neviditeľné. Niekto to pripisuje tréme pri takejto dôležitej životnej situácii. Iní, sa pýtajú: dokáže bohatstvo a luxus nahradiť ľudské šťastie?

Mnohí boli mimoriadne rozhorčení mladým vekom mladomanželov. Aj v prípade, že toto manželstvo nadobudne platnosť v momente plnoletosti účastníkov, pre deti je tento test považovaný za pomerne veľký stres. Vo videu nižšie môžete sami vidieť, ako prebiehala celá slávnosť…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=kkBf1PTgzXI

Takúto svadby by im mohli závidieť aj králi. Nie mnohí však s týmto štýlom svadieb súhlasia. Tak či onak, je to otázka vkusu každého z nás.

Aký máte názor na sobášenie deti? Zdieľajte ich v komentároch na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Detské tváričky a kilogramy zlata: toto sa dialo na luxusnej svadbe maloletých Rómov!”