Toto je 5 chýb, kvôli ktorým sa vaša batéria mobilného telefónu pokazí už po jednom roku užávania

Poznáte ten nepríjemný pocit, keď hodinu po nabití telefónu vám batéria opäť ukazuje 5%. Ukázalo sa, že životnosť mobilnej batérie závisí od toho, akým spôsobom ju budete dobíjať.

Toto je 5 tipov pre nabíjanie smartfónov

  1. Neprebíjajte batériuV momente, keď je váš mobil nabitý, vždy ho odpojte od zdroja napájania, aby nedošlo k jeho prebitiu. Ak ho totiž necháte v zástrčke, aby sa neustále nabíjal, robíte chybu. Týmto spôsobom len znižujete kapacitu batérie. Ak ale mobil po nabití okamžite odpojíte, zistíte, že vám vydrží omnoho dlhšie.
  2. Nenabíjate na maximum Odborníci na to majú pomenovanie „deformácia“. Ak sa batéria s optimálnou hladinou nabitia nabíja aj naďalej, vyvedie ju to z normálneho režimu pokoja, čo nakoniec spôsobí zvyšovanie straty energie. Ak chcete predĺžiť životnosť batérie, odporúča sa, aby ste sa takejto situácii vyvarovali. Snažte sa, aby percento nabíjania telefónu nedosiahlo číslicu 100. ak nepotrebujete plne nabité zariadenie, batériu nabite na 90%.
  3. Vyberajte si správny krytTelefónny kryt musí byť dostatočne tenký na to, aby sa predišlo prehriatiu. Hrubý kryt spôsobuje zvýšenie teploty zariadenia, čo je pre vašu batériu neprospešné.

    Samozrejme, potrebujete obal na ochranu vášho smarfónu pred poškodením. Avšak vnútro telefónu produkuje dostatok energie na zvýšenie teploty krytu, preto sa neustále ohrieva. Najlepšie urobíte, ak pred nabíjaním odstránite tento nadbytočný kryt z telefónu a zabránite tak zbytočnému prehrievaniu zariadenia. POZOR: V žiadnom prípade ho nenechávajte na slnku!

  4. Nevybíjajte ho na minimumNajlepší čas na nabíjanie telefónu je vtedy, keď je batéria nabitá na 10 až viac %. Aby ste to dosiahli, mali by ste telefón nosiť pri sebe čo najčastejšie a pravidelne ho nabíjať. Podľa odborníkov, dlhodobé nabíjanie (napríklad, keď necháte telefón v nabíjačke na celú noc) prispieva k rýchlemu zhoršeniu stavu batérie.

    Periodické nabíjanie poskytuje batérii oveľa lepšiu životnosť, čo vám umožňuje dlhšie používať rôzne funkcie využívajúce energiu telefónu.

  5. Starajte sa o batériu a nebudete ľutovať!Každý deň sa výrobcovia snažia zlepšovať svoje výrobky. Doteraz sa však problému limitovanej výdrže batérii venovala len malá pozornosť.

    Pamätajte na naše tipy – pravidelne nabíjajte, vyhýbajte sa priamemu slnečnému žiareniu, používajte tenké kryty a ak je to možné, neprebíjajte batériu!

 

Chod hore