Vyrobte si osviežovač vzduchu do auta! Voňavé stromčeky už viac kupovať nemusíte

Len málokto chce študovať chémiu práve pre zložitosť tohto predmetu. Mnohí ju dokonca považujú za zbytočný predmet, spolu s biológiou či matematikou.

V skutočnosti je chémia veľmi užitočný predmet, ktorého aplikáciu nájdete v mnohých oblastiach. Jediným problémom je zložitosť disciplíny, väčšina detí jednoducho nemá vytrvalosť dotiahnuť naberanie vedomostí do konca. Základné znalosti chemických reakcií pritom umožňujú riešiť rôzne problémy každodenného života.

V tomto článku sa dozviete ako aplikovať poznatky z chémie a vďaka nim si osviežiť vzduch v byte či aute. Vlastnoručne vyrobený osviežovač bude efektívnejší ako väčšina bežných osviežovačov zo supermarketu či pumpy.

Osviežovač do auta

Byt, auto a iné uzavreté malé priestory, v ktorých sa človek často ocitá, bežne cítiť po po výrobkoch či materiáloch. Vozidlo bez pravidelného čistenia rýchlo napáchne benzínom, jedlom, cigaretami a ostatnými vecami.

A potom to nie vždy zachránia zakúpené osviežovače vzduchu, či už sú to stromčeky, aerosóly alebo iné produkty z obchodu. Avšak zmes aviváže a sódy bikarbóny sa dokonale vyrovná s týmto problémom.

Celý trik je v tom, že sóda bikarbóna má dezodoračné vlastnosti a nielen že prekrýva nepríjemný zápach, ale zároveň ho eliminuje. Aviváž udržiava vlhkosť v uzavretých priestoroch a ľahká vôňa čistej bielizne je oveľa príjemnejšia ako pretrvávajúca a niekedy ostrá vôňa osviežovača.

Čo potrebujeme :

50 ml aviváže

200 ml horúcej vody

1 ČL sódy bikarbóny

Postup :

  1. Aviváž zmiešajte so sódou, pridajte horúcu vodu.
  2. Zmes nalejte do nádoby s rozprašovačom.
  3. Osviežovač vzduchu je pripravený. Možno ho použiť nielen na osvieženie vzduchu v aute, ale aj v domácnosti. Hlavne nezabudnite pred každým použitím fľašu pretrepať.

Tento produkt dodáva vďaka ľahkej aróme pocit čistoty. Keď ste v aute, po prestriekaní interiéru takýmto osviežovačom sa zdá, že ležíte doma na gauči. Sú toho schopné bežné osviežovače vzduchu? Ťažko…

Zdroj :takprosto.cc

 

Chod hore