Slovenský ochranár poslal premiérovi video, ktoré by ste si mali pozrieť aj vy! Lesy vám nepatria!

Erik Baláž, ohranár, chce v projekte Zelená krajina povzbudiť všetkých ľudí k ochrane našej prírody.

 

Erik chce ľud’í zo Slovenska naučiť pomáhať prírode tak, aby do nej veľmi nemuseli zasahovať. Erik hovorí, ak by boli na Slovensku iné zákony a nariadenia, bolo by to ľahšie a preto svoje videá, na Youtube, adresuje aj politikom. Najnovšie video adresuje konkrétne našemi premiérovi, pretože sa s ním nemá čas stretnúť osobne. A tak chce, aby si pozrel aspoň video.

Výrub stromov, kalamity, povodne, vysoké teploty, či neprimerané správanie turistov, to všetko ničí našu krásnu prírodu, ktorá sa formovala milióny rokov. Ak jej chceme pomôcť, mali by sme sa na chvíľu zastaviť a porozmýšľať, aká pomoc bude pre ňu najlepšia. Erik Baláž to urobil v projekte Zelená krajina a vyjadril sa k tomu takto: ,,Vždy som bol optimista. Bol som optimista aj vtedy, ked’ po veternej kalamite v Tatrách mnohým pripadalo ako bláznovstvo snažiť sa o vytvorenie bezzasáhového územia v Tichej a Kôprovej doline. A predsa sa to podarilo.”

Pozrite si video, ktoré adresoval premiérovi:

Na jeho Youtube účte však nenájdete videá bez silnej hlavnej myšlienky. Každým jedným videom chce tento ochranách podať ľud’om opis procesov, ako to v prírode funguje. Vydávať videá sa spolu s inými ochranármi chystá každý týždeň. Neváhajte a odoberajte jeho náučný kanál, ktorý pomôže aj vám pochopiť skrytép rírodné procesy.

Projekt Zelená krajina vznikol vd’aka tomu, že sa nás premiér odmietol stretnúť s ľud’mi z iniciatívy My sme les.

Títo ochranári nijako nepoburujú a neprotestujú, snažia sa len o to, aby financie ľudí zo Slovenka šli tam, kde sú potrebné a nie na účely, ktoré ničia krásny v našej prírode.

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Slovenský ochranár poslal premiérovi video, ktoré by ste si mali pozrieť aj vy! Lesy vám nepatria!”