V tomto videu sa nachádza najsilnejšia životná lekcia, ktorú sme sa naučili vďaka návšteve kina

Sú chvíle, kedy sme úplne zúfalí, pokúšame sa nájsť nové zdroje inšpirácie a vôľu bojovať aj na tých najnečakanejších miestach.

Robin Williams odišiel z tohto sveta v roku 2014, jeho prínos v podobe mnohých filmových úloh bude mať vplyv aj na budúce generácie. V roku 1997 si zahral vo filme Dobrý Will Hunting.

Film sa zameriava na školského upratovača menom Will, ktorý pracuje na inštitúte technológii v Massachusetts. Ukrýva sa v ňom neuveriteľný talent na matematiku, ale nedokáže sa rozhodnúť, čo má robiť so svojou budúcnosťou.

Mladá Will skončí pri psychológovi, ktorého hrá Robin Williams, a rozpráva mu o svojom živote. Na tomto mieste prehodnocuje všetky vzťahy a zamýšľa sa ako nad budúcnosťou, tak aj nad jeho minulosť.

Celý film je sám o sebe skutočne inšpirujúci, no nachádza sa v ňom jedna scéna, ktorá vyniká z celého zvyšku.

V tejto konkrétnej scéne sa postava Robina Williamsa konečne otvorí pred Willom Huntingom. Dal mu jednu z najdôležitejších životných lekcii, ktorú môže človek dostať.

V tejto scéne nám Williamsova postava hovorí, že v živote máme tendenciu byť oveľa rozhodnejší a sebavedomejší, než by sme mali. Hovoríme o veciach, ktoré sme osobne nezažili a konáme tak, akoby sme poznali všetko, hoci o mnohých situáciách nevieme nič.

Objasňuje, že nevieme, čím všetkým si prechádzajú iní ľudia a čomu sú nútení čeliť. Na druhej strane, ani oni nepoznajú náš život ako ani to, aké pocity v nás kolujú.

Musíme byť tí, ktorí sa vedia otvoriť – nech ľudia sami zistia, či chceme, aby nás pochopili. Na konci dojemnej scény následne vstáva a odchádza, takže Will uvažuje o tom, čo mu práve povedal.

Venujte chvíľu, aby ste si ho pozreli a premýšľajte nad slovami tohto herca.

 

Chod hore