Pred jarným upratovaním je dôležitá dobrá príprava

 

Jar vám zaklopala na okno a vy ste si uvedomili, že ste ho ešte nestihli umyť? Veľká noc je už za nami, ale vy stále nemáte upratané? Nemajte obavy, s našimi tipmi bude vaša domácnosť už čoskoro ako zo škatuľky.

Niet nad dobrých pomocníkov

Ako prvé si zaobstarajte dobrých pomocníkov. Kvalitné čistiace prostriedky vám ušetria množstvo času a energie. Ak sa vám po zime minuli zásoby, pred tým, ako sa pustíte do upratovania, si ich doplňte. Keďže často ide o drahé položky, odporúčame vám vystriehnuť, kde majú zľavy. Ak sa vám nechce obehávať obchodné reťazce a nemáte doma letáky zo všetkých obchodov, je ideálny čas vyskúšať aplikáciu Kimbino. Tá vám ukáže, kde nakúpite lacnejšie a výhodnejšie. Aplikácia ale aj webová stránka Kimbino je skvelý pomocník do každej domácnosti. Ak si pred každým nákupom prelistujete online letáky, môžete ušetriť množstvo peňazí.

Uprednostňujete prírodné riešenie? Skúste to takto!

Ak sa snažíte vyhýbať chémii a saponátom, je na čase vyčistiť vašu domácnosť tak, ako to robili naše staré mamy. Vo výbave by vám nemali chýbať úplne bežné veci, ako ocot či prášok do pečiva. Ak ich doma nemáte a ste na ceste do obchodu, skontrolujte nový Tesco leták, či práve tieto suroviny nie sú v akcii. Nielen, že nespotrebované veci môžete využiť neskôr pri príprave dobrôt, ale vyčistíte svoj domov rýchlo a lacno!

Do boja s vodným kameňom vyšlite ocot. Ak ho vyvaríte v rýchlovarnej kanvici, zbavíte ju usadenín. Rovnako ho môžete naliať do práčky a pustiť cyklus na pranie na 60°C. Nalejte ho aj do odtokov, nechajte pôsobiť, a potom dobre opláchnite. Ak sa chystáte umývať okná a zrkadlá, nalejte si do 5 l horúcej vodcy 2 dcl octu. Sklenené plochy sa vďaka tomu zbavia mastnoty a vráti sa im lesk. Na utieranie použite gumenú stierku alebo staré noviny.

Ďalším všestranným pomocníkom je kypriaci prášok do pečiva. Môžete ním vyčistiť špáry v kúpeľni, nasypať ho na fľaky na oblečení a následne oprať, či spolu s octom s ním spriechodniť upchatý odpad.

Jar v obývačke

Vedeli ste o tom, že vonné látky na maskovanie pachov sa používajú už od staroveku? Napríklad Egypťania používali ako vonnú látku pižmo. Dnes nájdeme osviežovač vzduchu takmer v každej domácnosti a taký osviežovač, nemusí byť len výsadou toalety. Krásnou sviežou vôňou môžete prevoňať aj svoju obývačku. Širokú škálu osviežovačov vzduchu nájdete v letáku 101 drogerie. Nielen že si môžete vybrať z rôznych druhov vôní, ale osviežovač môžete mať položený napríklad na obývacej stene ako pekný doplnok, alebo ho mať v zásuvke, kde sa bude vôňa postupne uvolňovať.

Požiadajte o pomoc

Napriek vášmu odhodlaniu ťaháte v domácnosti za kratší koniec? Nehanbite sa požiadať o pomoc. Najmite si upratovaciu firmu, zapojte vaše deti, požiadajte priateľky… možností je mnoho. Dôležité je priznať si, že to sami nezvládnete.

Bez ohľadu na to, či sa do upratovania pustíte sami alebo s niekoho pomocou, vždy majte na pamäti, že najlepšia práce ja taká, ktorú robíte precízne a postupne. Radšej umyte menej okien, ale poriadne, než sa neskôr budete hnevať, že sú samý fľak. A napokon, ak zostanú neumyté, nič sa im nestane, no nie?

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Pred jarným upratovaním je dôležitá dobrá príprava”