Slovenka nechala svojho psa v aute počas horúčav. Toto odkázala žene, ktorá psíka našla

Ľudská hlúposť nepozná hraníc. Opäť sa na Slovensku zopakoval prípad, v ktorom bolo živé stvorenie zabudnuté v rozpálenom aute. Aj ked‘ to našťastie nebolo malá dieťa, ale psík, ani ten si nezaslúži trpieť v takom teple.

Počas aktuálnych horúcich dní by sme si naozaj mali dávať pozor na to, čo a koho necháme v aute. Vysoké teploty a žiaden čerstvý vzduch môže spôsobiť fatálne škody na majetku, ale aj na ľudskom živote.

Najnovší prípad, ktorý bol zverejnený na stránke Polície Slovenskej Republiky dokazuje, že Slováci sú naozaj nepoučiteľní. Jedna zo Sloveniek nechala svojho malého psíka v aute v najväčšom slnku, kedy bolo vonku vysokých 33 stupňov. Tento čin sa stal v Petržalke, kde psíka zbadala Slovenska Simona, ktorá ho odfotografovala a prípad sa snažila vyriešiť. Po príchode majiteľky ju na to Simona upozornila, no ona reagovala viac než nečakane.

Simona polícií napísala, že žena reagovala takto:Po upozornení, že čo to urobila, že nechá zavreté živé stvorenie v 33-stupňovej horúčave, sa na mňa osopila, že nech sa nestarám, že ona si potrebuje nakúpiť.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/2586921131338093

Polícia sa aktuálne týmto prípadom zaoberá a nasledovať bude podrobné vyšetrenie. Rovnako ako ľudský organizmus, ani organizmus psa nie je na takéto horúčavy pripravený a tak by sa malo zabrániť podobným prípadom. Podobný incident zabudnutého malého dieťatka sa stal v júni minulého roku v Trstenej, kedy malo dieťa teplotu vyššiu ako 40 stupňov.

Chod hore