Petícia za odstúpenie Matoviča je na svete. Je za ňou byvalý minister školstva. Ak po vyzbieraní podpisov neodstúpi, bude žiadať predčasné voľby!

Po parlamentných voľbách tohto roku sa takmer celá krajina radovala, že “z trónu” bol zosadený dlho úradujúci SMER. Fica a neskôr Petra Pellegriniho nahradil Igor Matovič (OĽaNO). Všetko sa zohralo počas prepuknutia pandémie koronavírusu čo odovzdávanie mandátu výrazne sťažilo.

Nový premiér tak hneď v začiatkoch čelil (a ešte stále čelí) rastúcej pandémii a potrebnými krokmi na zamedzenie šírenia nákazy. Počas týchto najťažších mesiacov sa Igor Matovič stal terčom nenávisti a jeho preferencie začali klesať. Najnovšie sa vytvorila petícia za jeho odstúpenie z postu predsedu vlády. Aké dôvody na to má autor petície, Juraj Draxler?

Plagiátor, nevie po anglicky a zavádza!

Ako prvý dôvod prečo by mal Igor Matovič odstúpiť je jeho správanie. “Predseda vlády sa na verejnosti vyjadruje vulgárne. Pravidelne, prakticky na dennej báze, operuje s nepravdivými či zavádzajúcimi informáciami. Dokázateľne osočuje nevinných ľudí, vrátane bežných občanov, ktorí nemajú možnosť účinne sa brániť,” píše sa v petícii. Ako príklady osočovania uviedol autor, zvaľovanie viny zanesenie koronavírusu do domova sociálnych služieb na istú pracovníčku či nepravdivé osočenie pendlera.

Neopomenula sa ani kauza plagiátu záverečnej práce za čo Matovič dostal vysokoškolský titul. Kritizuje sa aj to, že všetky informácie sprostredkováva prostredníctvom osobného Facebookového profilu. “Zabrdlo” sa aj do témy, že premiér nevie komunikovať v anglickom jazyku.

Nezvláda boj s pandémiou 

Za vinu mu Draxler kladie aj to, že Slovensko patrí k najhorším krajinám Európskej krajiny s ohľadom na denný prírastok nakazených. Dôvodom je ignorovanie varovaní a nedostatočná pripravenosť na komplikácie počas jesene. Okrem iného kompenzácie a pomoc prichádza v jednotlivých vlnách s veľkým časovým odstupom.

Vládni predstavitelia sa tak vyhovárajú na Európsku komisiu voči, ktorej majú notifikačnú povinnosť. “Dnes sa vládni predstavitelia rovnako vyhovárajú na notifikačné povinnosti voči Európskej komisii (EK) ako na dôvod meškania pomoci, hoci EK v skutočnosti takéto schémy schvaľuje extrémne rýchlo, rádovo v dňoch,” píše sa v petícii.

 

Toleruje sexuálneho predátora s kontaktmi na organizovaný zločin

V závere sa rieši aj problém neplnenia “predvolebných a povolebných sľubov”. Podľa autora sú technicky málo náročne a ako príklad uviedol zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov. Tie malo OĽaNO medzi top 10 sľubov svojho hnutia. Na rad prišla aj kritika koaličného partnera a lídra Sme Rodina, Borisa Kollára.

Toho označil ako “sexuálneho predátora” s väzbami na organizovaný zločin. Spomenuli sa Kollárove fotky, kde sa nachádzajú aj ľudia, ktorí boli odsúdený za členstvo v organizovanej zločineckej skupine.

“V Európskej únii nie je jediný iný ústavný činiteľ, ktorý by bol v podobnej situácii. Rovnaký človek si dokázateľne vymieňal erotické správy s maloletou. Ide opäť o niečo, čo by vo väčšine krajín EÚ bolo považované za netolerovateľný poklesok. Premiér takéhoto partnera toleruje,” vysvetľuje.

 

Doteraz petíciu podpísalo viac ako 55 000 ľudí. No za cieľ tejto petície Juraj Draxler určil vyzbieranie 350 000 podpisov do 17. Novembra. Avšak má aj záložný plán! Ak Igor Matovič neodstúpi, bude Draxler zbierať podpisy na realizovanie predčasných volieb v priebehu budúceho roku.

Chod hore