Strašidelné bábiky vo filme: Ktoré sú tie najdesivejšie?

Bábiky. Sú snom každého dieťaťa, napriek tomu sa v ich neživých očiach skrýva čosi desivého, čo z nich robí hlavné postavy mnohých hororových filmov. Vybrali sme pre vás tri najznámejšie bábiky, z ktorých sa na plátnach kín stali krvilační zabijaci.

Annabelle: Bábika inšpirovaná skutočnými udalosťami

Démonom posadnutá bábika Annabelle prenikla na plátna kín vďaka hororom Jamesa Wana, mimo to sa ale objavila napríklad aj v snímke V zajatí démonov. Divákom je predstavená ako porcelánová, desivo vyzerajúci hnedovlasá bábika so širokým úsmevom a veľkými očami, ktoré má moc priťahovať a ovládať všetkých duchov, ktorí strašia v jej okolí.

Vedeli ste, že film je založený na príbehu skutočnej bábiky, ktorá bola údajne posadnutá zosnulou Annabelle Higginsovou? Hračka, ktorú dnes nájdete vo Warrenovom okultnom múzeu v mestečku Monroe, ale nie je ani zďaleka tak desivá ako jej filmová podoba. Ide o obyčajnú handrovú bábiku s oranžovým trojuholníkom miesto nosa, ktorá v každom vyvolá spomienky na bezstarostné detstvo.

Podobné bábiky a iné hračky nájdete aj na Heureka.sk. Či už ste fanúšik hororových filmov, alebo vášnivý zberateľ, handrová alebo porcelánová hračka by nemala vo vašej zbierke chýbať.

Chucky: Vrah v tele detskej bábky

Bábika Chucky je asi najznámejšou vraždiacou hračkou, ktorá sa prvýkrát objavila v horore Detská hra. Zdanlivo nevinne vyzerajúca bábika skomplikuje život nejednej rodine, a to potom, čo sa do nej prevtelí umierajúci vrah Charles Lee Ray.

Hračku dostane k narodeninám malý chlapec Alex, ktorý je zároveň jediným svedkom Chuckyho vražedného vyčíňania. Ani nie polmetrová bábika na filmovom plátne pochoduje s nožom v ruke a vraždí každého, kto sa jej pripletie do cesty.

Poltergeist

Legendárny horor rozpráva príbeh o temných, nadpozemských silách, ktoré sa usadia v dome jednej rodiny a terorizujú ju. Jedna z najdesivejších scén sa odohrá v izbe malého Robbieho. V noci znenazdajky ožije bábka rozškľabeného klauna, chlapca stiahne pod posteľ a snaží sa ho uškrtiť svojou dlhou látkovou rukou, a to všetko za sprievodu desivého smiechu umelej hračky.

Zdroj obrázku: elena_prosvirova / Shutterstock.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Strašidelné bábiky vo filme: Ktoré sú tie najdesivejšie?”