Knižné tipy pre váš letný odpočinok z vydavateľstva Grada

Už sa neviete dočkať letnej dovolenky, kedy sa vyvalíte na slnku a všetky starosti necháte ďaleko od seba? Alebo možno už balíte kufre? Nezabudnite si pribaliť dobrú knihu! Dávame vám do pozornosti pár tipov na knižné novinky pre celú rodinu, ktoré vám letný odpočinok rozhodne spríjemnia.

Pláž v Chorvátsku

Ďalšia knižka z obľúbenej série Romantických útekov je ideálnou voľbou pre letnú dovolenku, či už sa chystáte do Chorvátska alebo nie. Čaká vás vzrušujúca plavba po Jadrane plná letnej pohody a iskrivej lásky.

Spomínate si ešte na talentovanú umelkyňu Maddie z Cukrárne v Paríži? Tentoraz sa s ňou stretnete na palube lode Avanturista, ktorá brázdi vody Jadranského mora. Spoločnosť jej bude robiť Nick, najmladší brat Niny, hlavnej hrdinky príbehu o parížskej cukrárni. Spočiatku pohodová plavba plná krásnych chorvátskych miest, zátok a romantických zákutí sa však veľmi rýchlo začne meniť na drámu kvôli dvom rozmaznaným modelkám, ktoré túžia zoznámiť sa s vplyvným producentom. A kým si obe hlava-nehlava razia cestu k svojmu ambicióznemu cieľu, Maddie sa prekvapivo začínajú otvárať dvere do Nickovho srdca. Krásavec Simon to však nemieni nechať len tak a je rozhodnutý získať si Maddie pre seba. Pre ktorého muža sa nadaná umelkyňa nakoniec rozhodne? A podarí sa jej splniť si sen o kariére maliarky na chorvátskom pobreží?

Dievča bez mena

Milovníci dobrého krimi by si určite nemali nechať ujsť druhý diel z detektívnych príbehov s vyšetrovateľkou Josie Quinnovou. Po prípade Miznúcich dievčat ju čaká vyriešenie záhady dievčaťa bez mena.

Keď detektívka Josie Quinnová dorazí na miesto činu na okraji Dentonu, je zdesená brutalitou útoku. Obeť bojuje o život a novorodené dieťa zmizlo.

Na inom mieste sa snaží ukryť krásna mladá žena. Zdá sa, že by mohla byť Josinou stopou k prípadu uneseného dieťaťa, ale záhadná žena nevie, kto je ani kde sa vzala. Isté je, že je na smrť vydesená… Alebo stratu pamäti len predstiera? Je dievča bez mena svedkyňou, podozrivou či budúcou obeťou?

Josie postupne nachádza indície, ktoré ju utvrdzujú v presvedčení, že nezvestné novorodeniatko a neznáma žena majú čosi spoločné, že ten, kto ich spája, je veľmi nebezpečný, a že sa jej prípad začína veľmi osobne dotýkať.

Má Josie riskovať život dieťaťa, aby zachránila mnoho ďalších? Alebo dokáže nájsť iný spôsob, ako zastaviť neľútostného vraha?

Morgana a Morgavsa

Myslíme aj na malých čitateľov a aj pre nich máme knižnú novinku, ktorá ich bude určite baviť. Komiks o dvoch čarodejkách, od oceňovaného českého ilustrátora Petra Kopla zaručene pobaví celú rodinu.

Morgavsa a Morgana sú dve čarodejky. Teda vlastne len Morgavsa. Morgana sa čarodejníckemu remeslu zatiaľ len učí a ešte jej to čarovanie nejde až tak dobre. To sa však zmení, keď sa týmto dvom hrdinkám dostane do ruky dračie vajce, ktoré musia čo najrýchlejšie vrátiť majiteľovi. Behom dlhej cesty na Island, kde draci žijú, prežijú nejedno dobrodružstvo, a Morganka sa dozvie jedno veľké tajomstvo.

Ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi

Ak patríte medzi vysoko citlivých ľudí a stáva sa vám, že nedokážete pochopiť, zniesť či strpieť toxických ľudí, kniha Shahidy Arabi bude pre vás veľmi užitočná. Nájdete v nej odpovede a informácie, ktoré potrebujete, podané jasným a pochopiteľným spôsobom.

Cítite sa preťažení svetom okolo vás? Trápite sa s požiadavkami iných a zažívate extrémnu úzkosť alebo stres v časoch konfliktov? Vplývajú na vás emócie iných ľudí? Vitajte vo svete empatov a vysoko citlivých ľudí, ktorým je prirodzené pomáhať druhým, a tak sa stávajú ľahkým terčom narcistov a sebavedomých jednotlivcov, ktorí sa snažia využívať ľudí pre svoj vlastný prospech. Ako sa však chrániť pred takýmito nezdravými vzťahmi?

Pomocou tejto knihy objavíte cielené tipy, ako si poradiť s piatimi hlavnými typmi toxických ľudí:

  • Bežný typ narušiteľov hraníc
  • Pobláznenci a lapači pozornosti
  • Emocionálni upíri
  • Narcisti
  • Sociopati a psychopati

Ak ste pripravený postaviť sa toxickým ľuďom vo svojom živote, táto kniha má všetko, čo potrebujete na to, aby sa vám to podarilo.

Psychológia sériových vrahov

Pre odbornejšie zameraných čitateľov prinášame hlboký psychologický pohľad na samotné temné dno ľudskej duše. Nazrieť doň môžete v druhej knižke od Dr. Andreja Drbohlava.

Ľudská duša je rozľahlá, rozmanitá a pestrofarebná krajina, ktorá vytvára jemné, ale i veľmi hrubé rozdiely medzi všetkými ľuďmi a robí každého človeka úplne jedinečným. Je to fascinujúci a stále len málo prebádaný svet.

Po predchádzajúcej úspešnej knihe Psychológia sériových vrahov sa psychopatológ a behaviorálny patológ Dr. Andrej Drbohlav opäť vydáva na cestu k temným hraniciam duše, aby čitateľom predstavil ďalšiu podobu mnohonásobného vraha. Masový vrah myslí inak, žije inak, inak pácha zlo, má iné motívy, ale predovšetkým sa už od detstva úplne inak vyvíja.

V mnohých prípadoch je produktom doby, v istom zmysle slova nezdravej spoločnosti, a stretávame sa s ním po celom svete čoraz častejšie. Ľudstvo zažilo toho už mnoho a sú činy, o ktorých je potrebné hovoriť, aby si ľudia na konkrétnych prípadoch zla uvedomili, že k nemu nesmú byť ľahostajní, nesmú ho prehliadať, pretože zlo je veľmi nákazlivé.

Táto kniha je o malých vzdorovitých, pokrivených a prípadne rôzne zneužívaných deťoch, ktoré sa kvôli paranoidnému a nenávistnému vzťahu k ľuďom v dospelosti zmenili na skutočné monštrá.

Tieto vynikajúce knižné novinky nájdete na stránke vydavateľstva Grada.

Chod hore