Poznáte glamour štýl? V interiéroch má zelenú

Noblesný a šarmantný glamour štýl je určený ľuďom, ktorí uprednostňujú extravagantnejší životný štýl a chcú žiť luxusne a pohodlne zároveň. Stretávame sa s ním najmä v priestranných mestských bytoch, aby vynikol v celej svojej kráse. Ľudia sa v ňom snažia uniknúť pred všednosťou každodenného života. Aj preto sa v našich domácnostiach objavuje stále častejšie. Okúzli aj vás?

Bývajte ako hollywoodska hviezda

Pôvodne fotografický žáner, ktorý zobrazoval predovšetkým ženy tak, aby zvýraznil ich šarm a ženskosť sa postupne preniesol aj do ostatných odvetví umeleckého a neumeleckého sveta. Bytový dizajn nie je výnimkou. Dnes pripomína bývanie filmových hviezd zo zlatej éry Hollywoodu.

Okázalosť na každom kroku

Glamour je jedným z mála štýlov, ktorý uprednostňuje sýte farby a lesk kovu. So zlatom sa spája najčastejšie, ale ani striebrom, mosadzou a bronzom nič nepokazíte. Dôležitý je ich lesk. Vzbudzuje dojem luxusu. Presne o to glamour štýlu ide. Trblietky sú tiež vítané, ale opatrne s nimi. Glamour je atraktívny a tajomný zároveň. Jednotlivé prvky kombinujte tak, aby pôsobil čo najprirodzenejšie. Pri množstve doplnkov, ktoré ponúka, môžete veľmi rýchlo skĺznuť ku gýču a to už nie je ono.

Na glamour treba ísť inak

Steny izieb namaľujte farbou, pri ktorej vyniknú lesklé doplnky. Tmavomodrá, tmavozelená, fialová a bordová pôsobia najluxusnejšie. O bielej sa pri glamour štýle veľmi nehovorí, ale v kombinácii so zlatou pôsobí glamour a moderne zároveň. Zaujímavým doplnkom sú luxusné tapety s výrazným a trochu extravagantným rastlinným alebo geometrickým vzorom a kovovým leskom.

Na podlahu sa nebojte použiť mramor, či jeho imitáciu. Dobrou voľbou sú aj podlahové krytiny z exotických drevín. Ich elegantne, ale trochu chladne pôsobiaci vzhľad zjemní koberec s vysokým vlasom.

Jedno svetlo nestačí

Glamour štýl vyvoláva pocit, že v ňom je všetkého veľa a často je to tak. Okrem veľkých priestorov preto potrebuje aj veľa svetla. Za hlavné osvetlenie zvoľte krištáľový luster. Hra svetla s krištáľmi zvýrazní lesk kovových prvkov a miestnosť bude celkovo pôsobiť svetlejšie. Doplnkové osvetlenie už nemusí byť také kráľovské.

Obývačka ako zo starého filmu

Súčasťou glamour obývačky je čalúnená a pohodlná sedacia súprava oblých, priam historicky pôsobiacich tvarov. Vankúše na nej nesmú chýbať. Saténové, damaškové, zamatové, ale aj kožušinové. Spájanie materiálov a ich štruktúr je v tomto štýle veľmi dôležité. Podčiarknu noblesu a luxus, ktorý glamour štýl ponúka. Pohodlie, ktoré s vankúšikmi vytvoríte vás bude o to viac lákať.

Nechajte sa zlákať historickým bohato zdobeným nábytkom z obdobia baroka a rokoka. Nie, ako v múzeu sa cítiť nebudete. Jedna vyrezávaná skriňa, komoda, či konferenčný stolík na vyčarovanie správnej atmosféry úplne postačí. Dodajte glamour osobité čaro a prepojte ho s modernými prvkami. Doplnky s lakovaným, lesklým, kovovým a zrkadlovým povrchom sú pre glamour typické a na trhu ich je naozaj dosť. Pristupujte k nim s citom. Ich množstvo a kombinácia môžu dojem, ktorý chcete docieliť, úplne pokaziť.

Spite ako v bavlnke

Veľká čalúnená, mäkká a pohodlná posteľ v spálni nesmie chýbať. Kombinácia staroružovej a slonovinovej farby vám pomôže vytvoriť jemnú romantickú atmosféru. Na strop zaveste krištáľový luster a na stenu veľké zrkadlo s barokovým rámom. V spálni nič viac nepotrebujete.

Prvky glamour v detskej izbe

Kto povedal, že do detskej izby sa glamour štýl nehodí? Detská izba rastie spolu s deťmi. Jednoduchý nábytok oživte zaujímavým doplnkom a izba stále bude vyzerať inak. Niekedy stačí naozaj málo. Plagáty do detskej izby vymeníte vždy, keď sa vašim deťom izba prestane páčiť. Dekoračné vankúšiky prezlečiete, závesy vymeníte. Stačí, keď sa pri ich výbere zameriate na štýl glamour. Už predsa viete, ako na to.

Foto: Dovido.sk

Chod hore