Na stierače auta si dal ponožky, keď zistíte prečo, tiež tento trik použijete

Zima sa ešte neskončila, preto vám ponúkame tieto jednoduché trik, ktoré by mal poznať každý vodič.

zdroj:mentalfloss.com

1. Vyčistite si čelné sklo krémom na holenie

Keď si do vášho auta sadnete a máte ich zahlmené ako zo scénky v Titanicu tak máme pre vás potešujúcu správu. Zoberte si plechovku lacného krému na holenie. Aplikujte ho vo vnútri vášho vozidla. Krém ma dobré látky na odhmlievanie, potom čelné sklo vyčistíte. Od teraz sa vaše čelné sklá počas jazdy nebudú zahmlievať.
2. Zabalte si svoje zrkadlá do plastových tašiek

Ak nevlastníte garáž, nikdy nebudete schopný mať vaše zrkadlá čisté od snehu a ľadu. Stačí ich zabaliť do veľkosti plastových vrecúšok a upevniť pomocou gumičiek. Keď sa vyberiete si zajazdiť, dajte si preč tieto plastové tašky zo zrkadla a môžete obdivovať dokonalo čisté spätné zrkadlá.

3. Na zámok použite krém na ruky

Keď sa teploty pohnú smerom nadol, zámok môže zamrznúť – a váš kľúč zasekne. Vyhnite sa tejto nepríjemnej situácií a zoberte si k autu krém na ruky. Alkohol obsiahnutý v kréme rýchlo rozpustí ľad vnútro zámku.

4. Vaše staré ponožky použite na stierače predného skla

Zdvihnite svoje stierače pred búrkou, aby sa vám neprilepili na čelné sklo. Keď sú dvihnuté, môžete ísť ešte o krok ďalej. Dajte si staré ponožky nad stieračmi a zabránite tak tvorbu ľadu.

5. Dajte si na čelné sklo koberček po zaparkovaní

Keď sa začnú mračná zbiehať, zoberte si koberček a hodte ho na čelné sklo. Zabránite snehu a ľadu držať sa na čelnom skle.

6. Dajte si ponožky na vaše topánky pre lepší tlak

Pamätáte si na ponožky, ktoré ste si dávali na stierače aby vás ochránili pred ľadom a snehom? Sú veľmi vhodné ako aj pre topánky, keď sa vám na snehu šmýkajú a vy potrebujete niečo odtlačiť. Navlečiete si ich na topánky a pomôžu vám.

7. Používajte starú kreditnú kartu ako škrabku na ľad

Vždy je super investovať vysoko-kvalitnú škrabku na ľad, pretože ľahšie odstránite sneh a ľad z dverí. Ale v núdzi budete potrebovať starú kreditnú alebo darčekovú kartu. Dávajte vždy pozor aby ste si čelné sklo nepoškodili.

Chod hore