Čevapčiči je veľmi obľúbeným jedlom v Srbsku, no jeho krajina pôvodu sídli v Turecku. Odtiaľ sa rozšírilo do ďalších balkánskych krajín, ale poznáme ho aj na našom rodnom Slovensku.
Ponúkame vám najjednoduchší recept!
Ingrediencie:
- 300g mletého bravčového mäsa
- 300g mletého hovädzieho mäsa
- 3 PL minerálky
- 1 PL papriky
- 1 cibuľa
- 3 PL slnečnicového oleja
- Štipka sódy
- Mleté čierne korenie
- Soľ
Postup:
-
Mäso si skombinujte dohromady, pridajte k nemu nakrájanú cibuľu, soľ, korenie papriku, sódu a premiešajte.
-
Prilejte minerálnu vodu do mäsa a dôkladne ho mieste po dobu 10-15 minút.
-
Taktiež ho namažte olejom (2 PL), prikryte pokrievkou a vložte do chladničky na pár hodín.
-
Typický tvar čevapčiči si môžete vytvoriť dvoma spôsobmi: buď si ich vytvarujete rukami, alebo budete mäso pretláčať cez vrchnák od plastovej fľaše. V tomto prípade bude hustejšie s jednotnejším tvarom.
-
Predhrejte si panvicu s olejom a smažte mäso, pravidelne ho otáčajte aby bolo rovnomerne opečené.
Podávajte napríklad so zemiakovou kašou, čerstvou alebo restovanou zeleninou a jogurtovým dipom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?