Hľadáte na internete nové recepty, ktorými by ste potešili všetkých členov domácnosti? Dávame vám do pozornosti “Zrazy”, pochádzajúce z Ruska, bohaté na mäso, plnku a osmaženie v lahodnom cestíčku. Vyskúšajte a neoľutujete!
Ingrediencie na mäsový základ
- 500 g mletého mäsa – kombinácia hovädzieho a bravčového mäsa
- 2 krajce chleba
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
Ingrediencie na plnku
- 2 väčšie cibule, približne 300 g
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL vínneho octu
Ingrediencie na cestíčko
- 2 vajíčka
- 3 PL smotany
- 2 PL hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Zmiešajte si ingrediencie na mäsový základ, pridajte vodu, aby bolo mleté mäso šťavnatejšie.
- Zmes dôkladne premiešajte a vložte do chladničky na 1 hodinu.
- Nakrájajte si cibuľu na veľké polkruhy.
- Takto nakrájanú cibuľu si osoľte, okoreňte a nechajte marinovať v octe po dobu 1 hodiny.
- Potom si na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu dozlatista.
- Vymiešajte si vajíčka, pridajte korenie, smotanu a múku.
- Do tejto zmesi pridajte prášok do pečiva, premiešajte a cestíčko je pripravené na použitie.
- Z mletého mäsa si vytvorte 8 “zrazov”, a do každého vložte trochu osmaženej cibule.
- Pripravené “zrazy” ponorte do cestíčka.
- Vysmážajte na strednom plameni, pravidelne ich otáčajte až kým nebudú hotové. Dobrú chuť!
Tzv. zrazy sa môžu podávať so zemiakovou kašou alebo ryžou, čerstvou ale aj nakladanou zeleninou. Podeľte sa o tento zaujímavý recept aj s vašimi priateľmi a rodinou!
zdroj:takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?