Päť malých prasiatok je skvelou knihou pre vaše pohodové čítanie

Päť malých prasiatok je dôkazom jej majstrovstva, že dokáže vymýšľať brilantné hádanky a ich ešte vzrušujúcejšie rozlúštenia. „Agatha Christie vrhá tieň podozrenia na všetkých piatich podozrivých a robí to s takou ľahkosťou, že čitateľ sa jej ochotne dá vodiť za nos,“ napísal The Observer o knihe, ktorá vychádza v slovenskom preklade.
Piati mali motív i príležitosť otráviť ho.
No trest smrti dostane len jeden. Alebo jedna…

Možno poznáte príbeh Desať malých černoškov od Agathy Christie. Ale čítali ste aj jej famóznu knihu Päť malých prasiatok? Verte, že tento príbeh je rovnako majstrovským kúskom, na aké sme u kráľovnej anglickej detektívky zvyknutí. Vychutnajte si ďalší vynikajúci detektívny rébus z pera legendárnej spisovateľky – Päť malých prasiatok.

Jedného dňa sa na Hercula Poirota obráti Carla Lemerchantová s nezvyčajnou žiadosťou, aby vyšetril šestnásť rokov starý prípad vraždy jej otca, slávneho maliara a milovníka krásnych žien Amyasa Cralea. Odsúdili za to jej matku, dostala doživotie, no po roku vo väzení zomrela.

Carla sa o rodinnej tragédii dozvedela až vo svojich 21 rokoch, keď dodtala list, v ktorom jej mama pred smrťou vyhlasuje, že je nevinná. Carla listu uverí a naozaj je skalopevne presvedčená o matkinej nevine. Preto prosí Poirota, aby odhalil skutočného vraha a očistil tak jej meno.

„Uisťujem vás, že som najlepší,“ ubezpečil ju Poirot.
„Viem,“ povedala Carla. „Práve preto som za vami prišla. Chcem, aby ste dokázali niečo nemožné.“
„To znie veľmi sľubne,“ zhodnotil Poirot.

Slávny detektív sa teda pustí do pátrania a osobne sa stretne s ľuďmi, ktorí boli pred rokmi na mieste činu. Ak Amyasa Cralea nezabila jeho manželka Caroline, musel to urobiť niekto z nich…
A Hercule Poirot je vo svojom živle. Čo je väčším lákadlom, ako prísť na koreň zločinu, ku ktorému neexistujú žiadna hmatateľné dôkazy. Iba výpovede a psychológia svedkov?

Chod hore