Sú snáď Francúzi lepší ľudia než Rusovia? Prečo svet neplakal za naše lietadlo, pýta sa ruský národ

Všetci to poznáme. Keď dôjde k teroristickému útoku vo Francúzsku, tak sa hneď všetci oblečieme do trikolóry alebo sme zrazu všetci Charlie Hebdo. Ale keď sa niečo stane mimo západný svet, tak je nám to vlastne jedno. Alebo si z toho rovno robíme srandu A teraz si to všimli Rusi a dosť im vadí, že ak  teroristi vyhodili do povetria lietadlo nad Sinajským polostrovom, tak sa do ruskej vlajky na Facebooku nikto nezahalil.

Toto nie je len vojna s terorizmom, toto je tiež vojna s naším pokrytectvom. Je snáď život Francúza hodnotnejší, než je život Rusa? Alebo život desiatok Libanončanov, ktoré IS povraždil v Bejrúte?

Mnohí ľudia si začali všímať, že do ruskej alebo libanonskej vlajky sa na Facebooku nikto nezahalil. V Sýrii prebieha niekoľko mesiacov vojna. To isté na Ukrajine. Už ste si prefarbil profilovku na sýrsku vlajku? Ešte nie? A presne takto sa pýtajú Rusi. Prečo svet nesmúti, keď spadlo lietadlo nad Sinajom? Zvlášť keď smrť Rusov, ktorí sa vracali z dovolenky v Egypte, má na svedomí tiež Islamský Štát? Toto je presne to, čo teroristi chcú. Rozkol v Európe. A darí sa im to. A európske politické špičky im v tom bohužiaľ idú naproti.

Chod hore