Falošný olivový olej je doslova všade! Ako rozlíšite ten originál ?

Aké sú zdravotné výhody olivového oleja? Olivový olej je súčasťou stredomorskej stravy. Bol použitý pred tisíc rokmi Hippokratesom, otcom medicíny a vďaka mnohým zdravotným výhodám. Obsahuje Monosaturatne mastné kyseliny, čo je dôležitá látka a ponúka veľké výhody srdcu a na rôznych častí tela ak ho konzumujete na dennej báze.

FAKE Olive Oil is Literally Everywhere! How To Know Whether It Is Fake Or Original Olive Oil

 

Podľa výskumu ak budete mať pravidelnú stredomorskú stravu, ktorá je bohatá na olivový olej minimalizujete riziko diabetesu. Je lepšie mať bohatú stravu na živiny ako sa trápiť nízkotučným diétnym režimom. Upokojí vám nepravidelné pohyby čriev a minimalizuje oxidačnú úzkosť.

Čo je dobré v jeho zložení?

Olivový olej je bohatý na nasýtené mastné kyseliny, ktoré poskytujú výživu naším tukovým tkanivám. Je bohatý na fenoly, kyslé zložky a poskytuje aj horkú chuť. Má nula sacharidov a nula bielkovín. Obsahuje iba stopy stuženého tuku a má vitamín E a vitamín K, ktorý je vhodný pre kožu. Fenolové kyseliny sú veľmi dobré pre vaše srdce.

Čo je extra panenský olivový olej. Čo je extra na panenskom olivovom oleji?

Pojem „panenský olivový olej“ nevysvetľuje jeho kvalitu alebo, že je čistý. Rozdiel je v jeho výrobe. K dispozícií máme 4 druhy panenského olivového oleja. Najnižšiak valita sa používa na výrobu mydla a nie je vhodný na priamu spotrebu. Najvyšší stupeň olivového oleja je ten, ktorý je za studena lisovaný. Má vynikajúcu chuť a voňu. Nezahrievajte ho na viac ako 86 stupňov Celzia.

Množstvo falošného oleja sa predáva na trhu, ak ide o extra panenský olivový olej. Univerzita v Kaliformií vykonala skúšky medzi mnoho značiek v Spojených štátov. Prišli na skutočnosť, že 69 percent oleja je FAKE! Nabudúce by ste si mali poriadne pozrieť, čo kupujete. Ako vlastne rozlíšite olivový olej? Falošný olej môže byť vytvorený skombinovaním dvoch olejov. Slnečnicový olej môže byť zahrnutý v čistom olivovom oleji. Môže byť v ňom použité mnohé neštandartné oleje z rôznych krajín. Nemusí tam byť obsiahnutý pravý talianský olej, ale iba kombinácia sójového oleja a slnečnicového oleja s aditívami chlorofylu.

Originálny olivový olej udrží olejovú lampu horieť. Ak v skutočnosti olej nie je schopný zapáliť petrolejovú lampu na dlhý čas, potom je to FAKE! Najlepšie ako kúpiť olej je od miestnych farmárov. Mali by sme považovať olivový olej z Talianska ako štandart v porovnaní s olivovým olejom z iných krajín.

Pozrite sa na certifikáciu

Najlepšia záruka, akú môžete urobiť je pokúsiť sa nájsť kvalifikáciu. Kaliformský sväz alebo austrálsky zväz Olive majú prísne akreditačné programy.

 

FAKE Olive Oil is Literally Everywhere! How To Know Whether It Is Fake Or Original Olive Oil1FAKE Olive Oil is Literally Everywhere! How To Know Whether It Is Fake Or Original Olive Oil2

 

 

 
Ak ste z Európy a nakupujete olivový olej z Talianska, pozrite sa po PDO (Protected Designation of Origin) alebo skratku PGI ( Protected Geographical Indication)

zdroj:www.dietoflife.com#sthash.RgBF6rd8.dpuf

 

Chod hore