Znova ťa niekto urazil? Táto metóda ťa naučí, ako prekonať krivdu

 

Urážame sa len tých ľudí, ktorí sú nám veľmi blízki. Veľmi emocionálni, citliví a  zakomplexovaní ľudia sa urážajú najviac. Niektorí dokážu ísť až do krajnosti – zožierajú sa a ubližujú okoliu.

Existuje mnoho techník pre boj s krivdou. Mantra Osho je spôsob, ktorý posilňuje krivdu, privádza do varu, do absurdnosti. A potom krivda zmizne. Opatruj mantru a čítaj ju pred zrkadlom do stratenia sa krivdy.

Mantra pre urazených

„Som taký veľký moriak, že nemôžem dovoliť, aby niekto konal proti prírode, aj keď sa mi nepáči. Som taký veľký moriak, že niekto povedal niečo iné, ako som očakával – budem ho za to nenávidieť. Ach, nech vidí, aké je to dôležité – moja krivda, nech ju prevezme ako trest za jeho „pochybenie“. Veď ja som veľmi, veľmi veľký moriak.

Necením si svoj život. Tak veľmi si nevážim svoj život, že mi nevadí tráviť svoj drahocenný čas  na urážanie sa. Vzdávam sa okamihu radosti, okamihu šťastia, okamihu hravosti, radšej sa oddám okamihu ukrivdenia. A je mi jedno, či tieto chvíle sa stanú hodinami a hodinami – dňami a dňami – na týždne a týždne – na mesiace a mesiace – na roky.

Nevadí mi tráviť roky svojho života v urážaní sa, však ja si necením svoj život. Nemôžem sa pozrieť na seba. Som veľmi zraniteľný. Som tak zraniteľný, že musím chrániť svoje teritórium a urážať  sa na ľudí, ktorí sa ma dotkli. Chystám sa dať si na čelo nápis „ Pozor, zlý pes!“ a jednoducho nechať niekoho, aby si to všimol.

Som tak chudobný, že nemôžem nájsť v sebe kvapku veľkodušia, aby som prosil,  kvapku sebairónie, aby som sa zasmial, kvapku štedrosti, aby som si to všimol, kvapku múdrosti, aby som sa nezasekol, kvapku lásky, aby som ju prijal. Veď ja som veľký, veľký moriak!“

 

Použite túto mantru zakaždým, keď vás niekto urazí. Zabudnete na krivdu. Je to dôležité nielen pre vás, ale aj pre vašich blízkych. Zachrániš svoj aj ich čas a zdravie.

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Znova ťa niekto urazil? Táto metóda ťa naučí, ako prekonať krivdu”