7 otázok, na ktoré by ste sa mali opýtať samých seba skôr, ako sa dáte dokopy s bývalým partnerom

Všetci túžime po dôvernosti a to hlavne čo sa týka našich romantických vzťahov. To vysvetľuje, prečo je zažitie rozchodu pre nás také zdrvujúce.

Nie je to len o milovaní jednej osoby. Je to o strate rutiny, ktorú ste spolu mali a šanca na vytvorenie nových a hlavne spoločných spomienok.

Jedinou konštantou v živote je zmena. Nezáleží na tom, ako veľmi s tým bojujete, váš život bude vyzerať o 10 rokov úplne inak.

Dôležitou vecou je, že každý vzťah ktorý si pestujete a do ktorého vkladáte svoj čas, by vás mal určitým spôsobom aj odmeniť. Takže, skôr ako poutekáte do náruče vašej bývalej lásky, opýtajte sa seba na tieto otázky a uvidíte, či je to pre vás ten správny krok:

 

  1. Ste osamelí?

Ľudia majú radi spoločnosť. Samozrejme, že vám bude chýbať trávenie času s vaším ex priateľom či priateľkou, ale skutočne vám tá osoba chýba? Nie je to založené len na fyzickom aspekte?

Boli by ste rovnako šťastní, keby vám robila spoločnosť televízia, alebo by ste sa cítili divne pri jej pozeraní bez špecifického komentára vášho ex?

Samota sa dá ľahko vyriešiť: Zabezpečte si psíka alebo skúste skupinové stretnutia s ľuďmi, ktorí majú spoločné záujmy ako vy.

 

  1. Je uzmierenie skutočne reálne?

Na druhej strane si ľudia idealizujú minulé vzťahy, najmä vtedy, keď oni boli tí, čo dostali kopačky. Na vašom ex vám môže chýbať každá jedná vec, ktorú poznáte len vy a viete ju oceniť, ale cíti to isté aj váš či vaša ex?

Ak túžba nie je obojstranná, nechajte to tak. Už ste na túto osobu premárnili veľa času.

 

  1. Zmenilo sa niečo?

Pamätajte si, volá sa to rozchod , pretože sa rozídete. Prečo sa to stalo?

Ak bol problémom vaša mladosť a nezrelosť, dospeli ste už?

Ak ste sa neustále hádali, bude sa to zase opakovať po uplynutí bezproblémového obdobia?

Kľúčom je rozpoznanie, čo sa pokazilo a reálne posúdiť, či sa to ešte môže zlepšiť. Čím viac ste k sebe objektívni, tým lepšie.

 

  1. Ako sa k vám správali?

Určité veci, ako zlé zaobchádzanie a neúcta majú tendenciu zotrvať. Bol váš expriateľ alebo expriateľka drzý a pohŕdavý? Držali pred vami tajomstvá a chodili okolo vás po špičkách? Odhliadnuc od toho, ako dobre vám s nimi bolo, ťažké časy vo vzťahu asi neboli ich silnou stránkou.

Skúste si spomenúť na najhoršie okamihy vášho vzťahu a opýtajte sa seba, či by ste boli schopní ísť do toho ešte raz. Ak nie, nechajte to tak skôr, než dáte vašej minulosti druhú šancu aby sa zopakovala.

 

  1. Bojíte sa ?

Máte strach, že zomriete osamote? Myslíte si, že ste prišli o svoju naozajstnú lásku a o potencionálnu rodinu, ktorú ste vždy chceli? Obávate sa, že sa blížite k určitému veku a ešte ste si nesplnili svoje vlastné plány a očakávania?

Ak sa vraciate k svojej bývalej priateľke či priateľovi pretože ste odpovedali „áno“ z niektorých týchto otázok a veríte, že váš/vaša ex je jediným riešením, tak sa dávate dokopy zo zlých dôvodov.

  1. Ste dostatočne zaneprázdnení?

Naozaj vám chýbajú, alebo je dôvodom príliš veľa voľného času? Aj mesiac po rozchode sa uprostred skvelého koncertu cítite nešťastní? A čo ak si chcete oddýchnuť od práce?

Keď si želáte, aby váš ex priateľ alebo priateľka boli s vami počas vašich najkrajších chvíľ, tak viete, že vaše pocity sú odlišné od tých typických porozchodových. Možno naozaj je to tá osoba, s ktorou ste si súdení.

 

  1. Stojí vám tá osoba za to?

Bol váš partner alebo partnerka naozaj tou osobou, pre ktorú by ste sa stále snažili dať dokopy už aj tak skrachovaný vzťah?

Chceli by ste radšej zotavovať vašu pokazenú minulosť ako hľadať novú a svetlú budúcnosť?

Ste pripravení na to, že sa môžete opäť popáliť? Ak ste odpovedali kladne, tak choďte do toho.

 

Láska vždy stojí za riskovanie, ale buďte k sebe úprimní.

Vedzte, že máte možnosti, tak si vezmite čas na to, aby ste si ich vedeli všetky roztriediť.

Koniec koncov, jediná vec, ktorú by ste mali hľadať, je vaše vlastné šťastie.

Chod hore