Lekár, ktorý dievčaťu prišíval ruky, opísal čo sa dialo na operačnej sále. O jeho práci sa skoro nehovorí

Nie je tomu tak dávno, keď verejnosť zasiahol tajomný príbeh o Margarite Gracheve. Tá sa stala obeťou svojho žiarlivého manžela, ktorý jej pri poslednej hádke odrezal ruky. Tento príbeh spôsobil v tlači obrovský ohlas, a celá situácia okolo neho je doposiaľ sledovaná. V tieni zostal už len tím lekárov, ktorí sa snažili ženu zachrániť.

V tomto článku sa dozviete viac o lekárovi, ktorému sa podaril zázrak –  prišiť žene obe ruky naspäť!

Timothy Sukhinin

Správa o tom, že lekári prišili žene ruky, okamžite zaplavila celý internet. Jedným z tímu lekárov bol aj Timothy Sukhinin. V nedávnom rozhovore sa podelil o príbeh, ktorý sa odohral na operačnej sále. Podľa neho to bol najhorší prípad v jeho praxi, hoci ako dodal, v 90-tych rokoch videl kadečo.

“Videl som muža, ktorý si odtrhol svoju ruku, pretože sa mu zdalo že hlasy mu hovoria, že s touto rukou udrel svoju matku. Ale aby toto niekto úmyselne urobil svojmu blízkemu, navyše s takou krutosťou, to som nezažil,” hovorí lekár.

Operácia trvala 9 hodín a bola bez najmenšieho preháňania unikátna. Dlhé hodiny chirurgovia pod mikroskopom šili nerv za nervom, cievu za cievou. A to všetko sprevádzalo hrobové ticho. Chirurg spomína: “Začali sme v hlbokom tichu – tento prípad hrozného násilia ohromil každého z nás.”

Všetci sme dúfali, že sa stane zázrak, pretože nikto nevedel, či sa to podarí. Skutočnosť, že žene sa podarilo zachrániť aspoň jednu ruku, je nepochybne zázrak. Ale všetko je to vďaka lekárom, ktorí odviedli skvelú prácu.

Samotný lekár si však nemyslí, že urobil zázrak. Hovorí: “Na takéto prípady máme špeciálne oddelenie. Toto je prvá pobočka v Sovietskom zväze, mikrochirurgiou sa v krajine začalo zaoberať práve v tejto nemocnici. Predtým k nám privážali pacientov z celého Ruska, bolo to totiž jediné oddelenie v celej krajine.”

Bohužiaľ v súčasnosti väčšina lekárov – mikrochirurgov opúšťa toto odvetvie a venuje sa skôr plastickej chirurgii, ktorá je oveľa výnosnejšou. Štátne financovanie mikrochirurgických operácií sa každoročne znižuje. Je to smutné, pretože profesionálov, ktorí takúto operáciu dokážu vykonať, je málo. A práve takí experti dali mladej žene šancu žiť normálny život.

“Sme akoby na prieniku špecializácií : ako traumatológovia spájame kosti, šijeme šľachy, potom šijeme nervy ako neurochirurgovia. Ďalej cievy ako napríklad vaskulárni chirurgovia, na záver sa ako plastickí chirurgovia zaoberáme plastikou kože.”

Lekár dodáva: “Žiaľ, mnohí ľudia si myslia, že mikrochirurgia nie je serióznou profesiou, až kým nepríde podobný problém. Áno, ľudia bez prstov neumrú, teda nezachraňujeme životy, ale zlepšujeme ich kvalitu. “ A naozaj, hoci chirurgovia nezachránili život ženy, dali jej šancu, aby sa znova mohla dotknúť svojho dieťaťa.

Obdivujeme, čo sa tomuto lekárovi podarilo,  a ako je oddaný svojej práci. Ak sa aj vás dotkol tento príbeh, zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Zdroj : takprosto.cc

 

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Lekár, ktorý dievčaťu prišíval ruky, opísal čo sa dialo na operačnej sále. O jeho práci sa skoro nehovorí”