Jedinečný spôsob, ako konzervovať paradajky, aby ostali chutné po celý rok!

Letná sezóna je v plnom prúde a v záhradách sa rodí množstvo chutného ovocia a zeleniny. Takmer v každej nájdeme aj paradajky, vhodné na konzumáciu, ale aj na konzerváciu. Nikdy ste o niečom takom nepočuli? Ak si aj vy chcete domáce paradajky uskladniť na horšie časy, skúste to ako Natalie z blogu thecreativemom.com .

Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu.

Následne do nej vložte paradajky na 1-2 minúty. Čím sú zrelšie, tým menej času potrebujú stráviť vo vriacej vode. Cieľom je, aby sa ľahšie lúpali.

Z horúcej vody ich vložte do studeného kúpeľa, v ktorom ich nechajte asi 1 minútu, aby vychladli. Vezmite nôž a paradajky odstopkujte a olúpte.

Ak ste postup dodržali, paradajková šupka by mala z paradajky jemne skĺznuť. Paradajky pokrájajte na želanú veľkosť.

Sklíčko naplňte paradajkami a dolejte vodou až po okraj. Pridajte 1 polievkovú lyžičku soli a 1 polievkovú lyžičku cukru.

Takto pripravené sklíčka poriadne uzavrite a vložte do hrnca s vriacou vodou. Voda v hrnci by mala pokrývať aj viečka vložených sklíčok. Varte 45 minút.

Po tomto čase sklíčka z vody vyberte a nechajte postáť 24 hodín. Opäť skontrolujte, či sú poriadne uzavreté.

Na viečka nezabudnite uviesť mesiac a rok zakonzervovania. Takto si budete môcť užívať domáce paradajky po celý rok.

Paradajky spracované v sklíčkach skladujte pri izbovej teplote, mimo priameho svetla. Mali by vydržať aj niekoľko rokov, ak si na nich nepochutíte samozrejme skôr.

Tip: Použite na prípravu špagiet, salsy, či paradajkovej polievky.

zdroj: thecreativemom.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Letná sezóna je v plnom prúde a v záhradách sa rodí množstvo chutného ovocia a zeleniny...." />